4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
old fashioned kitchen with dark blue units, walls and natural wooden accessories

22/06/2021   POSTET AV

Hvorfor du bør omfavne den mørke kjøkkentrenden

Köket ska vara en ljus plats där ljusa och luftiga färger används. Eller hur? Den senaste inredningstrenden vänder upp och ner på denna gyllene regel. Ju mörkare och stämningsfullare desto bättre.

Mörka skåp och bänkskivor har gjort sitt intåg i köksdesignvärlden, och svart har snabbt blivit den färg som alla älskar. Det övergripande temat är dramatik. Från svarta väggar till svarta möbler och helt svarta accenter, den finns helt enkelt överallt - och den kommer inte att försvinna inom den närmaste tiden.

De mörka köken är definitivt här för att stanna, och de har fått en stark ställning i lyxfastigheter. Här är några av anledningarna till varför vi inte kan få nog av den mörka kökstrenden (plus tips på hur du kan göra det i ditt hem).

Mörka väggar är så heta just nu

black panel effect mural in dark kitchen

Muralmålning på bilden: Luxury Off Black Panel

När det gäller att välja den perfekta färgen på köksväggen vänder vi nu vår uppmärksamhet mot färger som tidigare har varit helt förbisedda. Gör plats för stämningsfulla blåttoner, de mörkaste marinblåa nyanserna, djupt grått och gunmetal, samt de svartaste nyanserna av ebenholts, onyx eller kol.

Svart är inte längre bara en accentfärg, utan har fått ett stort genombrott. Och trots vad vi har fått höra om ljusa kontra mörka färger, så fotograferar svarta färger och tapeter extremt bra. Med lite hjälp av speglar, reflekterande ytor och naturligt ljusspel är det möjligt att förvandla mörker till något ljust och optimistiskt.

För att ge en känsla av lyx kan du använda textur för att väcka liv i mörka väggar. En tapet med träpanelseffekt kan vara mycket lättare att arbeta med än endimensionella färger.

Det ger dig en skillnad.

black and natural wooden kitchen units

Bildkälla: Det är en bra idé.

Ja, den mörka kökstrenden är inne. Men det är inte en trend som någonsin kommer att bli överdriven. Det är något ganska exklusivt med den, och det beror förmodligen på att alla inte vill gå över till den mörka sidan.

Inredningsdesign har alltid lärt oss att vi ska dras till ljuset. Stora fönster, speglar i hemmet, rätt färgtemperatur med glödlampor. Alla dessa saker är viktiga. Därför kan tanken på mörka nyanser vara lite skrämmande.

Men att experimentera med mörka tapeter kan vara ett enkelt sätt att ta del av trenden, och det är faktiskt inte så svårt som du kanske tror!

....och det är överraskande hemtrevligt

dark navy units in dark kitchen

Bildkälla: Det är en bra idé att göra det.

Den här looken är inte bara unik, utan också mycket lätt att leva. Enigmatiska nyanser som svart, marinblått eller till och med djupt skogsgrönt är lyxiga och inbjudande. De skapar atmosfär i ett rum och kan användas för att utforma ett utrymme som har en rustik, hemtrevlig charm.

Det finns också några stora fördelar med den mörka kökstrenden. Det här är anledningarna till att du bör överväga mörka färger för dina väggar:

1. Mörka färger suddar ut gränserna för var väggarna börjar och slutar och kan i vissa fall få rummet att verka mycket större.

2. Det blir mindre skuggor på mörka väggar, vilket ger ditt rum en sömlös och ren stil.

3. Periodiska detaljer framhävs verkligen mot mörka väggar (t.ex. tegelelement, träbjälkar eller eldstäder).

4. Mörka väggar är en utmärkt bakgrund för konstverk och annan väggdekoration.

Om du vill ha en sömlös look i köket kan du matcha väggarna med skåpen. För att få utrymmet att kännas mysigt och hemtrevligt kan du överväga modern väggkonst, t.ex. fantastiska metalltryck.

Det är lyxigt när det gäller mörka kök.

black and white marble wallpaper in green dining room

Muralmålning på bilden: Marmor - Charcoal

Svart är verkligen elitens färg. Inom färgpsykologin symboliserar den makt, sofistikering och elegans. Och naturligtvis har den en mystisk prägel. Det är en färg som fascinerar människor och får oss att vilja veta mer.

Men framför allt är svart ett tecken på ren lyx. Detta är något som vi har sett med tillämpningen av dekadent svart marmor, antingen som väggbeklädnad eller som yta för bänkskivor.

Om du verkligen vill förhöja ditt kök är marmor ett utmärkt material att eftertrakta. Äkta eller konstgjord marmor ger ditt hem ett överdådigt utseende. Den här underbara väggmålningen Marble-Charcoal är till exempel ett mycket mer kostnadseffektivt sätt att omfamna marmorbraschen och all dess överdådighet.

Ett mörkt kök betyder inte att det är dystert

dark kitchen island in white and black room

Bildkälla: Det är en av de bästa lösningarna för att skapa ett bra kök.

Den mörka kökstrenden behöver inte vara liktydig med ett sunkigt kök där du inte kan se vad du lagar mat. Tvärtom.

Mörka färger minimerar skuggor och skapar en sömlös känsla. De kan också få ett rum att verka större genom att göra det svårare att se var väggarna börjar och slutar. Och med rätt belysningsplanering kan du skapa vackert upplysta områden som ser bra ut både på dagen och på natten.

Om du är orolig för att köket ska se för dystert ut kan du utnyttja det naturliga solljuset från fönstren och använda noggrant placerade reflekterande element. Saker som skåphandtag i metall och lampskärmar i mässing/guld fungerar bra. Du kan också välja ett monokromt färgschema, vilket ger dig både ljus och mörker.

Andra färger får gärna vara framträdande.

dark cranes and birds wall mural in dark kitchen area

Muralmålning på bilden: Mandarinankor och tranor

En annan anledning till varför vi älskar svart köksdesign är att det låter andra färger lysa upp. Även om mörka nyanser är stjärnan i showen här, kan en mörk färgpalett också fungera som en perfekt bakgrund för accenter. Accenter som kranar i guld och mässing, skåphandtag i krom eller andra coola designdetaljer.

Dessutom är svart en utmärkt bakgrundsfärg för olika mönster, vilket innebär att du kan experimentera med tapeter. Det finns så många olika mönster att utforska, från väggmålningar i japansk stil till de där stämningsfulla blommorna som utstrålar gotisk romantik.

För att undvika att överbelasta ett litet kök med för många mönster bör du hålla dig till profilväggar och komplettera resten av rummet med en samordnad färg.

Den mörka kökstrenden är Instagram-guld

Dark Off Black Kitchen with Natural Wood Flooring

Bildkälla: Det är en av de bästa bilderna som finns på nätet.

Mörka interiörer är otroligt instagrammbara. Eftersom svart, marinblått och grått är utmärkta bakgrunder för andra färger kan du skapa slående kontraster och få oändliga alternativ för de charmiga dekorationerna.

Om du försöker skapa ett fotogeniskt kök bör du hålla dig till några få nyckelfärger så att allt är välkoordinerat. På så sätt kommer ditt rum att se bra ut även när bänkskivorna är lite röriga. Trä och naturmaterial passar bra ihop med mörka skåp, så ta tillvara på det organiska för att få ditt utrymme att leva upp.

Vad tycker du om mörka köksinredningar? Inspireras du av någon av dessa idéer för köksinredning? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €