4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
70s style wallpaper in living room

08/10/2021   POSTET AV

Groovy Love: 70s Bakgrunn og psykedelisk kunst

Den här månaden hoppar vi in i vår tidsmaskin och åker tillbaka till 1970-talet, då livet var bekymmersfritt och hedonism var ett koncept i sin bästa form. Att kanalisera 70-talsstilen i hemmet ger en sådan varm känsla av nostalgi, även för dem som inte levde för att uppleva decenniet av kärlek, fred och lycka!

Det är ett årtionde som är mycket omtyckt av alla och som banar väg för eskapism. Det är därför det är en så bra inredningshistoria för 2021/22 och på sätt och vis var 70-talet en bipolär era för inredning. Väggar och möbler var antingen typiskt bruna, orange och jordnära (prydda med retromönster) - eller fullt ut psykedeliska. Men det är just därför vi älskar denna period så mycket. Det finns så många utseenden att välja mellan. Men om det finns en sak som binder samman allting... så är det förstås mönster.

Tänk på flower power, OTT paisley, stora geos och optiska illusioner, gigantiska virvlar doppade i regnbågar och gyllenbruna färger som är typiska för den här perioden. Är du redo att bli groovy i hemmet? Här är några av de bästa 70-talstapeterna och psykedeliska väggdekorationerna som du kan åtrå just nu.

Rostorange och naturinspirerade mönster

70s wallpaper in dining room

Om det finns en färg som definierar 70-talets tapeter måste det vara orange. En djup, jordnära, lerig orange. Den sortens orange som är på gränsen till brun. Och den här väggmålningen "Zen Leafage Rust" av Julia Fonnereau är den perfekta skildringen av denna era.

Den här dämpade färgpaletten är nästan en replik på psykedeliska vurmen, som överlappade 60- och 70-talen, och visar oss den andra sidan av saker och ting. Kanske en mer sofistikerad, avslappnad och lågmäld version av berättelsen, där en bekymmersfri tillvaro inte behöver betyda trippande och sinnesförvirrande.

Kopplingen till naturen är också viktig eftersom holism var en stor grej på 70-talet, och det går inte att bli mer holistisk än växtvärlden. Så om du vill kanalisera detta årtionde i ditt hem är botaniska tapeter ett måste.

Paisleytryck och blommiga fraktaler

paisley wallpaper in home office

Blommor och paisley är en perfekt kombination, och konstnären Valentina Harper håller med om det. Hennes tapetmönster kombinerar ljusa och färgglada mönster och skapar en rörelse med linjer och cirklar som böljar och virvlar för att stimulera sinnena.

Hennes väggmålning "Ava" är perfekt för fondväggar med detaljer som kräver ditt fokus. Det är lockelsen att titta närmare på all den komplicerade grafiken som gör den så berusande. Med ett vinnande recept av blommor och paisley är den här tapeten en fest för ögonen. Och det är ett utmärkt sätt att kanalisera 70-talet med ett roligt, djärvt uttalande.

Brun art nouveau 70s tapet

70s nouveau wallpaper in dining room

Precis som bränd orange var brun en färg som fanns överallt på 70-talet. Tänk på bruna mockaskor, bruna slängar med snörning och bruna sammetssoffor. Den här gråa färgen var kung inom både mode och inredning, och det var en pålitlig färg som du kunde använda när allt annat misslyckades.

Bruna tapeter som den här väggmålningen "Nouveau Anemone" av Nici Gabriel är verkligen representativa för retrofamiljens kök, matsal eller vardagsrum. Släng in några möbler från mitten av århundradet och lite terrazzo, och du är helt förflyttad tillbaka i tiden.

Jordfärger är också en stor trend för 2022, men oroa dig inte om trendiga stilar inte är din grej - dessa färger handlar om att främja välbefinnande, tack vare deras koppling till naturen. Så det finns verkligen en lång livslängd i en jordnära färgpalett.

Trippiga väggmålningar med marmoreffekt

multicoloured geode wallpaper in living room

Om hallucinogena vibbar är mer din grej, kommer den här tapeten "Ombre Strata" av Lara Skinner att ta dig med på en vild och färgsprakande resa.

Det är något väldigt befriande med psykedeliska väggar och rumsuppsättningar. Det är ett designkoncept som gör det möjligt för dig att välja fritt och utan hämningar eller begränsningar. Så gå loss på färgfronten, blanda, matcha och krocka olika tryck och mönster, skapa iögonfallande färgkontraster som blått och orange eller lila och gult, och ge dig hän åt gobelänger, väggbonader och ljusa väggkonster.

Marmor är också ett utmärkt sätt att underlätta för dig att komma in i den kalejdoskopiska världen av psykoaktiva färgkombinationer, eftersom den har en tusenårig touch som gör den lika aktuell som den är retro. Du kan också skapa en känsla av ordning i ett kaotiskt utrymme genom att ta fram vissa nyanser från marmordesignen och väcka dem till liv med möbler och inredning.

Färgglada, omtumlande väggkonst

paisley print on metal in bedroom

Du gillar 70-talet, men är minimalistisk i hjärtat. Det är ett dilemma som många av oss kan förstå. Men låt inte konflikten slita er isär - för det finns så många sätt att omfamna detta sorglösa årtionde på och det behöver inte alltid vara fullskaligt.

Om tanken på 70-talstapeter avskräcker dig kan du investera i några psykedeliska väggkonstverk i stället. Designen "Spring Paisley" av Valentina Harper passar utmärkt som väggmålning eller som ett unikt metalltryck. Förhöj kala väggar eller kombinera den med andra mönster och färger som du själv väljer.

För att binda ihop temat kan du samordna med plyschmattor, mysiga filtar och färgglada kuddar som skriker hippie chic.

* Observera att metallutskrifter endast kan levereras i Storbritannien.

Cirkelgeos och ljusa orangefärger

orange circle wallpaper in home office

Den här väggmålningen "Surrender" av Marc Pasternack är så groovy som det bara går när det gäller tapetdesign. Den geometriska cirkeldesignen har en rolig, lekfull och experimentell look och kan blandas och matchas med andra geometriska mönster i rummet för att skapa en helt ny estetik.

Den här tapeten är en återgång till decenniets mest eftertraktade färg, orange, och är perfekt för att höja stämningen. Visste du dessutom att cirklar är kända för att lugna sinnet? Rundade kanter gör att våra ögon lätt kan följa linjer och stöder huvudets respektive ögonens naturliga rörelse. Som ett resultat av detta håller de oss lugna och avslappnade, vilket gör dem till en utmärkt form att införliva i din inredning för välbefinnande.

Vad tycker du om 70-talets tapettrend? Föredrar du de dämpade bruna, gyllene och orangefärgade färgerna eller de ljusa, trippiga färgerna? Låt oss veta vilket årtionde du vill att vi ska skriva om härnäst i kommentarerna nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Deirdre Hallissey

12/10/2021

Love those 70's inspired papers!!! I'd like to see the Trippy marble with orange in it if that's possible!!

Amy @ Wallsauce

12/10/2021

Thank you for your comment Deirdre! We love 1970s inspired wallpaper too! :) We don't have that particular design with orange in it, but we do have some gorgeous new orange marble effect wallpaper murals in our Orange collection which you can view here - https://www.wallsauce.com/wallpaper/orange-wallpaper-murals?filter_sort=latest

YVONNE SHADWELL

21/10/2021

GREAT STUFF - Can't wait to get started but MUST prep first

Amy @ Wallsauce

21/10/2021

Hello Yvonne! Thank you for your comment. We hope your decorating goes well!

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €