Muurschilderingen op maat

Snelle, gratis levering*

Search
Wishlist
Customer login
Cart
feefo4.8 / 5.0
Down arrowNetherlands

Interviews - De Wallsauce Blog

AllemaalTrends in het interieurHoeEchte huizenDeskundig adviesInterviewsAndere
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
cacti-mural-by-gabriela-larios

11 JAN 2019   GEPLAATST DOOR

Een interview met Gabriela Larios

Gabriela Larios, geboren in El Salvador, heeft altijd van kunst gehouden. Nadat ze les had gekregen van haar moeder ging ze verder studeren in Londen. Gedurende haar hele carrière heeft Gabriela een stijlinvloed ontwikkeld van bijvoorbeeld het reizen naar wildlife documentaires 

Niet alleen kun je genieten van haar bloemen- en fauna-ontwerpen in de vorm van muurschilderingen, maar Gabriela heeft ook van alles en nog wat geïllustreerd, van wenskaarten tot accentstoffen en heeft zelfs haar werk tentoongesteld.

Ontdek in dit exclusieve interview de kunstenaar achter een van onze meest ludieke collecties.  

gabriela-larios

 

1. Vertel ons hoe je bent begonnen met kunst en design..

"Mijn liefde voor tekenen, textiel en illustratie begon toen ik klein was. Het was mijn moeder die me de eerste lessen leerde over kleurenpaletten en de verschillende combinaties ervan. Ze liet me ook kennismaken met de wereld van de aquarellen en het gebruik ervan, wat tot op de dag van vandaag een van mijn favoriete technieken is.

Flora en fauna waren enkele van mijn favoriete thema's en ze zijn nog steeds erg aanwezig onder de dingen die mijn creativiteit prikkelen. Na een paar jaar te hebben gewerkt in grafische vormgeving en het behalen van mijn kunstdiploma in Londen, realiseerde ik me dat ik een passie had voor illustratie, textiel, patronen en kinderboeken en dat ik mijn vaardigheden op deze gebieden bleef aanscherpen en zelfstandig hard werkte, wat ik altijd al wilde om meer flexibiliteit te hebben tussen gezin en werk"

 

2. Waar komen jouw ideeën vandaan?

"Ideeën kunnen overal vandaan komen, soms van de meest ongewone plaatsen. Ik bezoek platforms zoals Instagram en Pinterest, maar probeer grenzen te stellen aan de tijd die ik daar doorbreng, omdat ik altijd het gevoel heb dat je uiteindelijk creatief verzadigd en overmatig beïnvloed wordt door zoveel mooie dingen die je daar kunt ontdekken.

Ik hou ervan om naar verschillende plaatsen te reizen, nieuwe culturen te ontmoeten, tijdschriften te lezen, documentaires over wilde dieren te bekijken, ambachtsmarkten en tentoonstellingen in Londen te bezoeken. Ik haal inspiratie uit de natuurlijke wereld die ik diep respecteer en ook herinneringen aan mijn kindertijd in El Salvador: volksverhalen, volkskunst en verhaaltjes zijn altijd aanwezig in mijn werk"

 

3. Vertel ons wat meer over uw creatieve proces

"De eerste fase bestaat uit het uitsnijden en vrij schilderen zonder het resultaat al te zeer onder druk te zetten. Ik ontwikkel karakters, texturen en iconen door gebruik te maken van collage, ik combineer elementen om met behulp van de computer een uiteindelijke compositie te vormen.

work-by-gabriela-larios

Aquarellen, gouache en collage zijn enkele van mijn favoriete media, want ik hou van hun organische en spontane gevoel. Ik gebruik ook digitale hulpmiddelen zoals Photoshop, vooral voor de laatste fasen, omdat het soms makkelijker is om het kunstwerk naar uw smaak te manipuleren en te ontwikkelen"

 

4. Uw werk is sterk geïnspireerd door de natuur. Hoe denkt u dat design en trends hand in hand kunnen gaan met de omgeving?

"Dit is een grote vraag omdat ik denk dat de natuur op dit moment in het middelpunt van de trends staat, maar aan de andere kant, zelfs als we het op onze kleding, huizen en producten vieren, denk ik dat we nog een stap verder kunnen gaan en praktische dingen kunnen doen om de impact die we op het milieu hebben te minimaliseren. Ik denk dat de macht niet alleen ligt bij de bedrijven en de trends, maar ook bij de beslissingen die de consument neemt. We kunnen merken en producten kiezen en ondersteunen die milieuvriendelijk zijn en duurzame dingen kopen die we echt nodig hebben in ons leven. Aan de andere kant probeer ik als kunstenaar het verschil te maken met mijn kunst door stukken te produceren die mensen hopelijk nog vele jaren zullen waarderen, voorbij de huidige trends en mode"

 

5. Heeft u aanbevelingen over de manier waarop mensen uw muurschilderingen in hun huis kunnen toepassen?

"Ik denk dat de mensen in het algemeen vrij zijn om de muurschilderingen toe te passen volgens hun behoeften en smaak. Mensen kunnen ze combineren met accessoires, textiel en meubels waarvan het kleurenpalet de muurschildering op de een of andere manier complimenteert, maar ook helpt om ze te laten opvallen. Mijn kunstwerken hebben de neiging om zeer kleurrijk en vol details te zijn en daarom stel ik voor om ze te combineren met andere elementen en accessoires die harmonie in de kamer brengen door het gebruik van effen/vette kleuren

mural-by-gabriela-larios

 

We hopen dat je genoten hebt van dit interview! Als u meer wilt lezen van Gabriela, dan wilt u misschien haar bericht lezen op het maken van een perfecte woning.

 

Deel deze post

Laat een antwoord achter

Schrijf me in om inspiratie in mijn mailbox te ontvangen. Bekijk onze Privacybeleid

Ontvang nieuws!

Blijf het spel voor met de nieuwste trends en inspiratie direct in je inbox.

Nieuwste sociale

Instagram

Selecteer uw valuta

Australia Australië $New Zealand Nieuw-Zeeland $Canada Canada $Norway Noorwegen KrDenmark Denemarken KrPortugal Portugal €Europe Europa €Spain Spanje €Finland Finland €Sweden Zweden KrFrance Frankrijk €UAE VAE $Germany Duitsland €United Kingdom UK £Italy Italië €United States Verenigde Staten $The Netherlands Nederland €