4.9 / 5.0

Op maat gemaakte behangmuren

Snelle GRATIS levering*

Sollicitatiegesprekken - De Wallsauce-blog

AlleInterieurtrendsHoeEchte huizenDeskundig adviesSollicitatiegesprekkenAnder
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
cacti-mural-by-gabriela-larios

11/01/2019   GEPOST DOOR

Een interview met Gabriela Larios

Gabriela Larios is geboren in El Salvador en heeft altijd van kunst gehouden. Nadat ze les had gekregen van haar moeder, ging ze in Londen studeren. In de loop van haar carrière heeft Gabriela een stijl ontwikkeld die beïnvloed wordt door alles, van reizen tot documentaires over wilde dieren.

Niet alleen kunt u genieten van haar bloemen- en faunadessins in de vorm van muurschilderingen, maar Gabriela heeft ook van alles geïllustreerd, van wenskaarten tot accentstoffen en heeft zelfs haar kunstwerken tentoongesteld.

Ontdek in dit exclusieve interview de kunstenaar achter een van onze meest speelse collecties.

gabriela-larios

1. Vertel ons hoe je begonnen bent met kunst en design

"Mijn liefde voor tekenen, textiel en illustratie begon toen ik klein was. Het was mijn moeder die me de eerste lessen gaf over kleurenpaletten en de verschillende combinaties ervan. Zij introduceerde mij ook in de wereld van de aquarel en het gebruik ervan, wat tot op de dag van vandaag een van mijn favoriete technieken is.

Flora en fauna waren enkele van mijn favoriete thema's en ze zijn nog steeds zeer aanwezig onder de dingen die mijn creativiteit aanwakkeren. Na een paar jaar in grafisch ontwerp te hebben gewerkt en mijn kunstdiploma in Londen te hebben behaald, realiseerde ik me dat ik een passie had voor illustratie, textiel, patronen en kinderboeken en ik bleef mijn vaardigheden op deze gebieden aanscherpen en hard werken, wat ik altijd al wilde om meer flexibiliteit te hebben tussen gezin en werk."

2. Waar komen uw ideeën vandaan?

"Ideeën kunnen overal vandaan komen, soms op de meest ongebruikelijke plaatsen. Ik bezoek platforms als Instagram en Pinterest, maar probeer grenzen te stellen aan de hoeveelheid tijd die ik daar doorbreng, omdat ik altijd het gevoel heb dat je uiteindelijk creatief verzadigd kunt raken en overmatig beïnvloed kunt worden door zoveel prachtige dingen die je daar kunt vinden.

Ik hou ervan om naar verschillende plaatsen te reizen, nieuwe culturen te ontmoeten, tijdschriften te lezen, documentaires over wilde dieren te bekijken, ambachtelijke markten en tentoonstellingen in Londen te bezoeken. Ik haal mijn inspiratie uit de natuur die ik diep respecteer en ook uit herinneringen aan mijn jeugd in El Salvador: volksverhalen, volkskunst en verhaaltjes zijn altijd aanwezig in mijn werk."

3. Vertel ons eens wat meer over je creatieve proces

"De eerste fase bestaat uit het uitknippen en vrij schilderen zonder al te veel druk op het resultaat te leggen. Ik ontwikkel personages, texturen en iconen door gebruik te maken van collage, ik combineer elementen om met behulp van de computer een uiteindelijke compositie te vormen.

work-by-gabriela-larios

Aquarelverf, gouache en collage zijn enkele van mijn favoriete mediums, omdat ik hou van hun organische en spontane gevoel. Ik gebruik ook digitale hulpmiddelen zoals Photoshop, vooral voor de laatste stadia, omdat het soms gemakkelijker is om het kunstwerk te manipuleren en naar eigen smaak te ontwikkelen."

4. Uw werk is sterk geïnspireerd door de natuurlijke wereld. Hoe denkt u dat design en trends hand in hand kunnen gaan met het milieu?

"Dit is een geweldige vraag, want ik denk dat de natuur momenteel centraal staat in de trends, maar aan de andere kant denk ik dat we, ook al vieren we het op onze kleding, huizen en producten, nog een stap verder kunnen gaan en praktische dingen kunnen doen om de impact die we hebben op het milieu te minimaliseren. Ik denk dat de macht niet alleen bij de bedrijven en de trends ligt, maar ook bij de beslissingen die de consumenten nemen. We kunnen merken en producten kiezen en steunen die milieuverantwoord zijn en duurzame dingen kopen die we echt nodig hebben in ons leven. Aan de andere kant probeer ik als kunstenaar met mijn kunst een verschil te maken door stukken te maken die mensen hopelijk jarenlang zullen waarderen, voorbij de huidige trends en mode."

5. Heeft u aanbevelingen over manieren waarop mensen uw muurschilderingen in hun huizen kunnen toepassen?

"Ik denk dat mensen over het algemeen vrij zijn om de muurschilderingen naar eigen behoefte en smaak aan te brengen. Mensen kunnen ze combineren met accessoires, textiel en meubels waarvan het kleurenpalet op de een of andere manier de muurschildering aanvult, maar ook helpt om het te laten opvallen. Mijn kunstwerken zijn meestal erg kleurrijk en vol details en daarom zou mijn suggestie zijn om ze te combineren met andere elementen en accessoires die harmonie brengen in de kamer door het gebruik van effen/gedurfde kleuren."

mural-by-gabriela-larios

We hopen dat u genoten heeft van dit interview! Als u meer wilt lezen van Gabriela, dan kunt u haar post lezen over het maken van een perfect huis.

Deel dit bericht

Laat een antwoord achter

   Schrijf mij in om inspiratie in mijn mailbox te ontvangen. Privacybeleid

Ontvang nieuws!

Blijf voorop lopen met de nieuwste trends en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Laatste sociale

Instagram

Select Your Currency

Australië $
Nieuw-Zeeland $
Canada $
Noorwegen Kr
Denemarken Kr
Portugal €
Europa €
Spanje €
Finland €
Zweden Kr
Frankrijk €
VAE $
Duitsland €
Groot Brittanië £
Italië €
Verenigde Staten $
Nederland €