Gjord för att mäta tapeter

GRATIS leverans * inom 3 till 5 arbetsdagar

Search
Wishlist
Customer login
Cart
feefo4,8 / 5,0
Down arrowSweden
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du att använda våra cookies. Ta reda på mer här Jag håller med

Intervjuer - Wallsauce-bloggen

AlltInredningstrenderHurVerkliga hemExpertrådintervjuerÖvrig
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
quirky-castle

19 MAR 2018   POSTAT AV

En konversation med ... Danny Flynn

Med ett livslångt intresse för sci-fi och fantasy kommer Danny Flyns nya samling av väggmålningar utan tvekan att ta något rum till en annan dimension. I denna exklusiva intervju fördjupar vi Danny passion och påverkan och vi lär oss till och med hur han skapar sådana mästerverk. Han delade också vänligt med några visdomsord för alla blivande illustratörer där ute. Läs vidare för att träffa konstnären bakom några av Wallsauces mest spännande väggmålningar.

Väggmålning: 'Quirky Castle 'av Danny Flynn

 

När upptäckte du att du blivit djupt nedsänkt i att skapa science fiction och fantasyillustrationer?

Så långt tillbaka som jag minns har jag alltid varit intresserad av science fiction och fantasy. Som barn har jag älskade minnen från att titta på Lost in Space, Stingray och Thunderbirds på tv: n, och gjorde mitt bästa för att försöka rita karaktärerna. Jag minns till och med den första filmen jag någonsin har sett på bio, ”Dr Who and The Daleks”, i härlig teknikfärg, med Peter Cushing som doktorn.

Det fanns också ett fantastiskt veckotidskrift då TV21, som höll oss informerade om alla de senaste vetenskapliga nyheterna.

Samtidigt var jag också fascinerad av naturhistoria och skulle ständigt rita varelser som fångats in på sidorna i mina många djurböcker. Som ung tonåring brukade jag vara vanligt på min lokala WH Smiths i min födelsestad Scunthorpe och köpa böcker baserade enbart på den fantastiska dammjacka-konsten. Jag minns romanerna av Arthur C Clarke, Isaac Asimov, Robert Heinlein och särskilt en samling av Larry Niven noveller med titeln "Neutron Star", innan jag flyttade till fantasyromanerna av den produktiva författaren Michael Moorcock; höga berättelser om Dorian Hawkmoon, Elric av Melniboné och Prince Corum av den skarlakansröda roben, sista av Vadhagh!

Naturligtvis började mina naturritningar förändras något; mina varelser började ta ett mer exotiskt och världsligt utseende, med extra ben, armar och ögon ... men jag brydde mig inte om det. Jag visste nu vad jag ville göra när jag växte upp och lämnade skolan (lämna skolan gjorde jag, men som konstnärer tror jag inte att vi någonsin växer upp!)

Konstigt nog och frustrerande gjorde jag väldigt lite science fiction och fantasy-konst medan jag var på college. Det fanns få möjligheter att göra det arbete jag verkligen ville göra ... inte förrän det sista året, äntligen.

 

Var kommer din inspiration ifrån?

Inspiration kan komma var som helst. Ett kluster av skal som jag hittar på stranden, till exempel, kan mycket väl trigga idén till ett stort rymdskepp. En uttorkad klump av svamp kan mycket väl utgöra grunden för en framträdande främmande stad.

När jag blir ombedd att illustrera omslaget till en roman styrs jag starkt av bilden av författarens ord och berättelsen. Det verkar aldrig finnas brist på idéer, utan tvekan drivs av de många tusentals timmarna med science fiction och fantasy-filmer jag har sett under åren, liksom alla böcker jag någonsin har läst.

 

Kan du berätta lite om hur du skapar dina konstverk?

Alla målningar börjar med de enklaste av doodles, vanligtvis i en skissbok. Om de går bra lägger jag till mer detaljer och färg. Dessa "grova" fungerar som vägledning för när jag kommer att producera målningen. Jag brukar göra de flesta av mina målningar på en slät tavlaytan. Det bästa kallas CS10, även om det inte längre tillverkas. Den släta ytan innehåller kaolin; perfekt för att lägga mina himmel först med min pålitliga Iwata-luftborste.

När jag har kartlagt min avsedda målning med en blyertspenna kan rolan börja med färgerna. Sedan arbetar jag från bakgrund till förgrund med akryl, både färg och färg. De senaste åren har jag dock bekant mig med digital illustration; en livslång inlärningskurva tror jag. Så fantastiskt som resultaten med Photoshop kan vara, är tricket för oss konstnärer att försöka behålla våra individuella idiosynkrasier och drag, annars riskerar vi att producera liknande konst.

deep-range

Väggmålning: 'Deep Range 'av Danny Flynn

 

Har du någon konstnärlig påverkan?

Jag är inspirerad av så många konstnärer. Jag kunde lista hundratals av dem.

Under mina mitten av tonåren introducerades jag för surrealisternas konst Dali och Magritte, samt att jag blev ett fan av den amerikanska konstnären och mästaren i ljus, Maxfield Parrish. Självständigt var jag (och är fortfarande) ett stort fan av progressiv rock och älskade albummuffmålningarna av Roger Dean och Rodney Matthews.

Jag borde också nämna vikten av musik. Jag älskar att lyssna på den abstrakta och eteriska musiken hos några av banbrytarna inom elektronisk musik, särskilt Tangerine Dream och Vangelis. På något sätt kan deras musikaliska kompositioner magiskt transportera lyssnaren till exotiska och mystiska världar, med spöklikt vackra och atmosfäriska landskap som kontinuerligt utvecklas ... idealiskt som bakgrundsljudbild för att hjälpa till med koncentrationen när du arbetar.

Under mitten av slutet av 1970-talet började en förläggare som heter Paper Tiger producera kompendiumböcker av science fiction och fantasy artister; mina favoriter var Jim Burns, Chris Moore, Peter A Jones och Patrick Woodroffe ... och sedan 1994 fick jag också en bok av mina målningar publicerade, "Only Visiting This Planet". Det var som att vara ett fan av Man Utd och sedan bli ombedd att spela för dem.

 

Vad har varit höjdpunkten i din karriär hittills?

Att nå den punkt jag är just nu och har skapat min egen I P (immateriella rättigheter) - ett massivt företag, kallad MoonAliens. Jag har tillbringat mer än ett decennium för att leva månen. Djupt inne i månen finns det en frodig hemlighet 'värld', befolkad med drygt 200 ursprungliga bonkers främmande karaktärer. Förutom konsten har jag också komponerat massor av musik. Jag har skrivit en serie barnromaner, som jag tar till London Book Fair strax efter påsk, i hopp om att locka till en stor förläggare.

jowtie-jungle-moon-aliens

Mural: "Jowtie Jungle MoonAliens'av Danny Flynn

Drivkraften att driva denna dröm uppmuntras av rymdarmaturer, författaren Arthur C Clarke och astronomen Patrick Moore. Jag hade turen att illustrera omslagen till några av Sir Arthur C Clarkes romaner och fick chansen att träffa honom personligen på Minehead Space Festivals i Somerset, där Arthur C Clarke föddes.

 

Hur skulle du beskriva din samling med tre ord?

Övrigt, atmosfäriskt och drömlikt.

 

Var ser du väggmålningarna installeras?

Jag skulle gärna se någon av mina väggmålningar installerade i hotelllobbyer eller populära restauranger, men jag känner mig lika privilegierad att höra att de var i människors hem, särskilt barns sovrum.

unicorn-bridge

Mural: "Unicorn Bridge" av Danny Flynn

 

Vad skulle det betyda för dig att se dina illustrationer för att vara stolta över någons hem eller arbetsplats?

Jag skulle bli oerhört smickrad och ödmjuk. Det skulle vara en stor ära att någon skulle välja en målning av mig för att pryda sin vägg. Liksom de flesta konstnärer går det mycket med tid, tanke och omsorg att skapa våra konstverk. Det skulle därför få mig att känna sig oerhört stolt varje gång någon väljer en av mina målningar för sin vägg.

 

Vad är din favoritbit från din väggmålningssamling?

Svårt att säga men jag kommer att gå med 'Red Jungle' eftersom det är min senaste målning, men jag är fortfarande nöjd med 'Quirky Castle'.

red-jungle

Mural: 'Red Jungle' av Danny Flynn

 

Har du några tips för någon som studerar illustration eller grafisk design?

Måla det du gillar främst och tro helt på det du gör. Viktigast av allt, fortsätt, oavsett vad. Låt aldrig någon försöka prata om du följer din passion om konst verkligen är det du vill sträva efter som en karriär. Gå in i vanan att fylla skissböcker, särskilt om du hoppas gå på konsthögskolan. Titta också på andra konstnärers arbete, eftersom det finns så mycket att lära sig och observera hur andra konstnärer arbetar. Kolla in några av de utmärkta tutorials över hela Youtube. Mycket viktigt - använd alltid de bästa konstmaterialen du har råd med. Ärligt talat kommer ditt arbete att drabbas om du inte gör det.

När högskolan är över går det ändå, men du behöver tålamod och uthållighet eftersom vanligt arbete kanske inte kommer med omedelbart. När du är igång kan du njuta av att vara kreativ ... men ändå vara beredd på "tyst tid". Ja, flödet av arbete kan torka upp; det är en ständig process att ständigt behöva marknadsföra sig själv.

Ett visitkort är ett viktigt men så fort du kan överväga att bygga en webbplats för ditt arbete; inte alla delar, bara ditt bästa arbete. Det finns massor av prisvärda webbplatser som bygger det själv. De flesta av dem erbjuder en gratis provtjänst, så dra nytta av dem och experimentera med mallarna; en av dem kommer att vara rätt för dig.

Konst som karriär är hårt arbete, men det är också mycket givande ... och roligt också. Många kommer att säga att konst är ett mycket konkurrenskraftigt yrke. Det är.

Tack och lov - om du är beredd att hålla fokus och lägga timmarna finns det tillräckligt med arbete där ute för alla oss artister ... det bästa lyckan!

 

Ett stort tack till Danny för att du fick en inblick i hans karriär. Besök om du vill veta mer Danny Flyns exklusiva samling av väggmålningar.

 

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Registrera mig för att få inspiration till min brevlåda. Se vår Integritetspolicy

Få nyheter!

Håll dig före spelet med de senaste trenderna och inspiration direkt till din inkorg.

Senaste sociala

Instagram

Välj din valuta

Australia  Australien $New Zealand  Nya Zeeland $Canada  Kanada $Norway  Norge KrDenmark  Danmark KrPortugal  Portugal €Europe  Europa €Spain  Spanien €Finland  Finland €Sweden  Sverige KrFrance  Frankrike €UAE  UAE $Germany  Tyskland €United Kingdom  UK £Italy  Italien €United States  USA $The Netherlands  Nederländerna €