4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
White decor colour theory for your home featuring marble wallpaper

14/09/2017   POSTET AV

Interiør fargehjul: Fargeteori for innredningen

Vit inredning färglära

Vitt symboliserar ljus, renhet, oskuld, renlighet och (ofta förbisedd) överlägsenhet. Dessa egenskaper gör vitt till en färg för alla som vill skapa en lyxig eller uppfriskande inredning. Vitt kan användas tillsammans med nästan vilken färg som helst, och kanske bör man i första hand tänka på vilken färg den används tillsammans med snarare än på valet att använda vitt i sig självt. Om vit används tillsammans med ljusrosa symboliserar den till exempel renlighet och oskuld snarare än överlägsenhet och renhet. När det används tillsammans med guld, silver eller svart är det mer sannolikt att det skapar känslor av elit och överlägsenhet.

Muralmålning på bilden: Svart och vit marmor tapet

Blå inredning färglära

Blått är nästan perfekt när det gäller inredning. De många positiva fördelarna gör den lämplig för alla rum i hemmet och till och med för arbete eller affärsverksamhet. Den associeras med lugn och är en symbol för tillit, tro och intelligens och blå inredning kan fylla ett rum med många önskade känslor.

Använd den i rum som delas av familjen för att skapa ett lugnande rum som förstärker känslan av lojalitet och tillit. Används i studie- eller arbetsrum för att signalera intelligens och stabilitet.

Blue colour theory for home decor

Muralmålning på bilden: Alpilles1890, Vincent Van Gogh

Olika nyanser

Ljusblå - lugn

Mörkblå - makt, stabilitet

Färgteori för grön inredning

Även om grönt ser annorlunda ut är det ganska likt blått. De många positiva fördelarna med grönt gör att det är en färg som man bör tänka på när man inreder familjerum. Grönt symboliserar tillväxt, avkoppling (grönt rum någon?) och harmoni. Grön färg ger omedelbart ljus åt alla rum och är tillräckligt mångsidig för att passa ihop med jordiga, neutrala och ljusa färger, vilket gör att den kan stylas som man vill.

Green decor colour theory

Muralmålning på bilden: Asiatisk trädgård och damm

Färgteori för svart inredning

Precis som vitt passar svart bra ihop med många färger och hur svart används avgör vilken personlighet svart kommer att ha i hemmet. Svart är ganska mångsidigt och kan symbolisera många olika egenskaper. Det kan förknippas med makt, elegans och mystik såväl som med rädsla och negativitet. Det kan ge ett rum ett djup och skapa en känsla av prestige. I kombination med vitt, silver, guld eller rika nyanser av lila, grönt, orange och rosa får svart de mer positiva egenskaper som nämns, som prestige, sofistikering och elegans. När svart används i runda och lockiga mönster kommer det också att kännas mer lättillgängligt än när det används i kantiga mönster, som skapar mer "eleganta" konnotationer.

Black colour theory - What does black symbolise?

Muralmålning på bilden: Vinkel 3

Black colour theory

Muralmålning på bilden: Antwerpen Trappor

Gul dekor färglära

Gult, bara att föreställa sig färgen väcker känslor av lycka. Delvis på grund av att den associeras med solen skapar gul färg en känsla av värme, glädje och lycka i alla utrymmen. Du ser ofta gult användas i lekrum eller klassrum eftersom det också stimulerar mental aktivitet. Det är också ett utmärkt val för kök, eftersom det mentalt förknippas med mat.

Gult passar inte så bra ihop med vitt, och det är bäst att använda det med mörkare färger eller trä.

Yellow colour theory for home decor

Muralmålning på bilden: Camo Yellow

Röd inredning färglära

Rött är utan tvekan den mest kraftfulla färgen på den här listan. Den förknippas med passion, romantik, styrka, mod och begär. Det är en känslomässig färg som faktiskt ökar hjärtfrekvensen. Ensam är den lämpligare för vuxenutrymmen, men tillsammans med ljusa, primära färger som gult fungerar den också bra i familjerum.

Red decor colour theory for your home

Muralmålning på bilden: Out of Love

Source, Information om färghjul.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €