4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
illustrated leafy jungle wall mural in stylish open plan lounge

26/05/2020   POSTET AV

4 Åpen planløsning for et sosialt hjem

Öppna planlösningar kan ge många fördelar i ditt hem. De kan inte bara förbättra det övergripande utseendet, utan de kan också öka belysningsmöjligheterna och få utrymmet att verka mycket större. En av de saker som husägare älskar när det gäller att njuta av öppen planlösning är det förbättrade flödet och layouten. Hela vägen från ytterdörren till baksidan av huset är det lätt att flytta runt och använda utrymmet.

Den viktigaste faktorn är dock kanske att berika samspelet inom familjen. Samtal under matlagningen, berättelser under middagen och samtal om varandras dag blir möjliga genom att ta bort väggar. För familjer som vill minimera ohälsosamma distraktioner som TV och mobiltelefoner kan sammanslagna utrymmen vara en social lösning.

Men att riva väggar ställer en fråga: hur fyller man ett så stort område och får det att se bra ut? Att ha ett tydligt designkoncept från början är definitivt något vi rekommenderar. Om du är osäker på var du ska börja, får du här 4 idéer för öppna planlösningar som kan inspirera dig.

1. Modernisera med magiska monokroma färger

blue and white marble in trendy open plan kitchen

Muralmålning på bilden: Vit marmor

Om du vill uppdatera din inredning är öppna planlösningar den perfekta tomma duken att arbeta med. Avsaknaden av väggar skapar ett hem som är ljust, luftigt och rymligt. Genom att slå ihop separata rum till ett enda multifunktionellt rum kan ljuset nå varje hörn, vilket löser problem med mörker och tristhet. Ett sätt att maximera belysningen i hemmet är att välja ett monokromatiskt färgschema.

Vitt hjälper inte bara till att reflektera det naturliga ljuset i rummet, utan ger också en djärv och intressant kontrast när det kombineras med svart. Det gör den till en idealisk färg att välja när du försöker få ditt hem att verka större och mer inbjudande.

För att undvika det kalla, strikta och kliniska utseendet kan du välja en off-white nyans istället för rent vitt. Det är väldigt få inredningsarkitekter som arbetar med ren vit färg, men välj istället varmare toner eller vitt med en antydan till färg. För att bryta upp oattraktiva tomrum eller kala delar av väggen kan du lägga till textur och spännande inslag med en mönstrad tapet. Till exempel kan muralmålningar med marmoreffekt skapa en fin fondvägg som ger en vacker fokuspunkt i en minimalistisk miljö.

2. Förvandla ditt vardagsrum till ett konstgalleri

stift

Om det finns en typ av färgpalett som designers dras till när det gäller öppna planlösningar så är det vita och kreativa färger. Dessa ljusa nyanser kan få ett rum att kännas rörigt och rymligt och fungera som en tom duk för kreativitet. Ljusa väggar är också perfekta för att visa upp dina favoritkonstverk. Oavsett om det är känt eller okänt, modernt eller klassiskt, minimalistiskt eller ditt eget, är en gallerivägg full av blandade och matchande konstverk ett fantastiskt samtalsämne. Och självklart är konst bra för själen.

Men galleriväggar behöver inte alltid vara vita. Om du efter renoveringen av din öppna planlösning har kvar ett stort utrymme att inreda kan färgade väggar skapa en välbehövlig fokuspunkt. Enfärgade tapetkoncept är utmärkta för att skapa intresse och tydlighet.

blue abstract wall art wallpaper in blue themed lounge

Muralmålning på bilden: Blå tapet

Om du vill utforma den perfekta bakgrunden för galleriet bör du undvika bakgrundsbilder som är för upptagna. Välj i stället något som är ljust, djärvt och samtidigt enkelt. Den här lugnande blå väggmålningen av Shandra Smith från vår kollektion av designtapeter är precis det. Uppmärksammande men helt utan krångel, vilket ger dig en idealisk bakgrund för att få målningar och fotografier att framträda.

3. Välj idéer för öppet boende som hjälper dig att fly

snow capped mountains and blue sky wallpaper in open plan living room

Muralmålning på bilden: Tirol Winter Mountain

Genom att öppna upp ditt vardagsrum/matrum/kök kan du skapa ett bekvämare utrymme för vila och avkoppling. Förbättrat flöde och synlighet innebär att du gör ditt liv enklare och mindre stressigt. Så det är vettigt att göra ditt renoverade hem med öppen planlösning till en fristad för flykt.

Väggdesigns som denna fantastiska väggmålning av bergsbilder förflyttar dig till en helt annan plats och ger dig och din familj ett gemensamt område där ni kan beundra era favoritplatser i världen. Oavsett om du älskar bergslandskap, vattenfall och sjöar, avlägsna stränder eller inspirerande stadslandskap är landskapstapeter den ultimata formen av eskapism i slutet av en lång dag.

Det här är en av de bästa idéerna med öppen planlösning för familjer som älskar att resa och se nya platser. Det fungerar också bra om du behöver få ett element av lugn och frid i ditt hem.

Om du vill göra ditt rum helt personligt för dig och dina upplevelser kan du till och med använda vår tjänst Ladda upp din egen tapet för att skapa en egen väggmålning. Den här tapeten kommer att vara unik i sitt slag - det är något som dina gäster inte kommer att glömma så fort!

4. Integrera trädgården i din öppna planlösning

stift

Om du vill förbättra ditt liv inomhus bör du ta hänsyn till utomhusmiljön i ditt inredningskoncept. Traditionellt sett har arkitekter betraktat trädgården som en separat del av huset. Men dagens ökande popularitet för dubbeldörrar och glasväggar innebär att vi kan njuta av bättre flyt i våra fastigheter - och det borde vi absolut göra.

Naturen ger oss så mycket glädje och växter är kända för att göra underverk för denmentala hälsan. Förutom att rena luften, avlägsna föroreningar och hjälpa oss att känna oss förbundna med jorden, skapar växter ett vackert landskap. Dessutom kan själva färgen grön vara lugnande och avkopplande att titta på - och det är därför som botaniska tapeter fungerar så bra i moderna hem.

vintage style illustration of a green jungle in a trendy white and grey lounge

Muralmålning i bild:Tropiskt landskap 2

Under de senaste åren har löviga tapeter blivit en stor trend, som den här väggmålningen Tropical Landscape 2 som du ser ovan. Om ditt hem inte har en anslutande trädgård ärdjungeltapeter ett bra sätt att få gröna idéer för öppet boende att fungera i ditt utrymme.

Vilka är dina tips för att bo i öppen planlösning? Har du några råd som gör att en osocial heminredning blir rolig och interaktiv? Berätta vad du tycker i kommentarerna nedan och glöm inte att skicka oss bilder på dina tapetrenoveringar för att ha chans att bli presenterad på en blogg.

*pinitkod*

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €