4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
blue and white marble effect wallpaper in minimalist bathroom

26/04/2021   POSTET AV

Hvorfor du trenger minimalistisk baderomsdesign

Älskar du enkel design? Vill du återskapa spa-luften hemma? Om Covid har lärt oss något är det att våra hem är våra slott och att välbefinnande börjar i badrummet. Ja, det stämmer, våra enkla badrum!

Badrummen är en plats för återhämtning, andrum och tid bort från ett hektiskt hushåll och är hjärtat av självvård. Om du är en förespråkare av bubbelbad, en lyxig skämtare eller bara en som vill ta det lugnt (vi klandrar dig inte), är detta rum din fristad. Och minimalistisk badrumsdesign kan göra stor skillnad för din tid av vila och avkoppling.

Här är årets minimalistiska badrumsidéer som måste ses och som gör enkelhet till det enda sättet att inreda...

Japandi minimalistisk badrumsdesign varar för evigt

natural wood, white and pink flowers in minimalist bathroom design

Bildkälla: houseandhome.com via Pinterest

Kombinera cool skandinavisk minimalism med en aning rustikt och kvalitativt japanskt hantverk. Det här är stilen som alla inredningsarkitekter pratar om just nu - japansk stil. Och det sätt som den får dig att känna dig på är precis därför du behöver den i ditt badrum år 2021.

Japandi-badrummet är perfekt utformat och varje enskild del är genomtänkt. Landets långa historia med vackert tillverkade saker och dess djupa respekt för naturen gör att den här typen av badrumsdesign är ett sätt att leva, snarare än bara en trend.

Om du vill ha en badrumsstil som inte kommer att komma och gå eller gå ur modet på ett ögonblick, har Japandi den livslängd du behöver. En passande definition skulle vara "för evigt vacker" och atmosfären är helt lugn och kopplad till planeten.

För att återskapa denna look kan du använda fantastiska trä- och träeffektelement. Ta in organiska produkter som ger rustik charm, håll färgschemat ljust och luftigt och välj alltid hantverkare framför massproducerade produkter.

Under havet ger eskapism

vintage illustration of purple and blue coral in white and grey minimalist bathroom design

Muralmålning på bilden: Ocean Wonders

Finns det något mer avkopplande än synen och ljudet av havet? Att bara vara nära havet kan göra underverk för den mentala hälsan och det är därför så många människor vill dra sig tillbaka till kusten.

Många av oss går till badrummet för att fly från dagens stress, så det är logiskt att ha marin flykt som tema. Det är också ett mångsidigt koncept. Det kan vara roligt, dämpat, sofistikerat, lekfullt eller abstrakt.

När det är rätt gjort (med precis rätt mängd nautisk närvaro) stör det inte heller ditt minimalistiska flöde. Den här snygga väggmålningen Ocean Wonders är ett utmärkt sätt att doppa tårna i den vattenbaserade trenden, samtidigt som du håller det enkelt, minimalistiskt och modernt.

Mörk minimalistisk badrumsdesign är det nya vita

dark grey and black minimalist bathroom design

Bildkälla: archdaily.com via Pinterest

Modig är det som man tänker på när man tänker på mörka väggfärger och tapeter. Det är nämligen inte alla som vågar ge sig in i mörkret när vi alltid har lärt oss att omfamna ljusa och luftiga färgställningar.

Detta är särskilt svårt i minimalistiska och skandinaviska inredningar där vitt är den viktigaste färgen att söka. Men med framväxten av lyxiga mörka tapeter och färger finns det en ny fraktion av minimalistisk badrumsdesign att utforska.

Det är mörkare, mer stämningsfullt och mycket mer atmosfäriskt än det traditionella vita, rena badrummet som vi har lärt känna genom tidningar och Instagramflöden.

Om du gillar den här trenden ska du se till att du vet hur du kan manipulera ljuset för att sprida det i rummet (speglar, speglar, speglar), använda accenter för att få din design att plocka fram och använda lager av olika mörka nyanser för att undvika att rummet ser platt ut.

Ett rosa inslag är bra för själen

pink minimalist bathroom design with round mirror and grey accessories

Bildkälla: home-designing.com via Pinterest

Rosa är den sista färgen som de flesta tänker på när det gäller minimalism, och det är verkligen inte en favorit för badrum eller badrum i dag. Men mjuka rosa nyanser ger ett stort värde i designen, särskilt för ett spa-badrum där människor vill koppla av i slutet av dagen.

Färgen rosa i inredningen är lugnande, lugnande och generellt sett bra för ditt mentala välbefinnande. Mjuka nyanser som pastellrosa, mörk rosa, beige rosa och tonad laxrosa kan sänka hjärtfrekvensen, förbättra humöret och ge en unik touch till en annars slät inredning.

För dem som är lite uttråkade av det vita minimalistiska badrumsutseendet kan en rosa fondvägg vara en skillnad. Injicera omedelbar värme och ljusstyrka och lägg till en helt ny dimension till ditt utrymme utan att du behöver renovera.

Marmorerad opulens ger omedelbar lyx till minimalistisk badrumsdesign

white and blue marble wallpaper in minimalist bathroom

Muralmålning på bilden: Vit marmor

Det är något mycket lugnande med marmor. Den är sval vid beröring och tillfredsställer sinnena och är ett estetiskt tillägg som omedelbart ökar värdet på ditt utrymme.

Ännu viktigare är att marmor är helt unik i sin utformning, vilket gör att den känns väldigt personlig för dig och ditt hem, även när den är falsk. Du behöver inte äkta marmor för att njuta av dess överdådighet. Om du vill höja lyxkänslan i badrummet är marmorväggsdesign en fantastisk idé.

En marmorbakgrund hjälper till att skapa en central fokuspunkt som drar ögonen till dina mest värdefulla designdetaljer, t.ex. ett rullbadkar eller en designad kommod.

Den förvandlar också tråkigt till något som är både spännande och överdådigt, vilket gör marmorminimalism till ett måste för alla som hatar att vara för lågmälda (personlighet, tack)!

Något blått kan lyfta ditt humör

blue and white fish wallpaper in minimalist bathroom design

Muralmålning på bilden: Blue Koi

Låt oss prata om den blå färgen, för den är definitivt underskattad. I och med de senaste årens framväxt av minimalistisk badrumsdesign har inredningsvärlden skyggat för färg. Att välja vita färger framför ljusa är ett vanligt tema, men vissa färger är extremt lugnande för själen och bör inte underskattas.

Blått är till exempel bra för renlighet och avkoppling. Det är inte bara en naturlig färg, utan den hjälper dig också att bygga upp ditt designkoncept kring badrummets verkliga roll, nämligen att hålla oss rena och friska. Den påminner om havet och himlen och tillför ett lugnande naturligt element till ditt rum, och den lugnar sinnena omedelbart.

Bara en touch av blått kan också göra stor skillnad. Tänk på blå badrumsflisor, ett blått badkar som sticker ut eller en fondvägg som den här blåvita Blue Koi-muren.

Vilken är din favoritstil för minimalism i badrummet? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Galep

23/07/2021

Thanks for sharing this! I'm delighted with your blog, where such important moments are captured. All the best!

Amy @ Wallsauce

23/07/2021

Hi Galep! We're so glad you enjoyed this blog! For more minimalist home ideas, why not take a look at our minimal wallpaper blog here - https://www.wallsauce.com/mural-wallpaper-inspirations/

MckinneyVia

30/08/2022

What an exquisite article! Your post is very helpful right now. Thank you for sharing this informative one.

Rachael @ Wallsauce

30/08/2022

Hi McKinney, thank you for your lovely comment! We are very pleased you found our article useful :)

Hinoj Mohanan

21/09/2022

The background you choose in every picture is so beautiful and eye catching. i really like the marble background in banner. Also, you can have a look for home accessories.

Rachael @ Wallsauce

21/09/2022

Hello Hinoj, thank you very much for your kind comment and we are so pleased you found our murals attractive! Should you wish to see more marble-effect wallpaper you can see them here - https://www.wallsauce.com/wall-murals-wallpaper/marble-wallpaper-murals

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €