4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
planets in solar system in modern boys bedroom

10/12/2018   POSTET AV

Kul bakgrunn for gutter soverom

Föräldrar kan njuta av att dekorera sin sons sovrum så att det speglar hans personliga smak, intresse och personlighet genom att välja en cool tapetmålning.

Oavsett om du ska inreda ett barnrum för en nyanländ eller om du ska inreda för att hålla jämna steg med din pojkes senaste hobby har vi många väggmålningar för pojkar, till exempel djurliv, spel, sport, rymd och sci-fi.

En väggmålning skapar en fantastisk fondvägg och när ditt barn växer från pojke till tonåring kan du enkelt byta ut den mot något nytt och mer passande.

Det finns många sätt att göra pojkens sovrum snyggt och du kan ha mycket roligt när du inreder hans rum tillsammans med honom och göra det till en laginsats. Ni kan välja ut den perfekta väggmålningen tillsammans och köpa de coolaste tillbehören som matchar hans fantastiska väggmålning.

Skapa ett häftigt utrymme som din son kommer att älska med en fantastisk väggmålning med hjälp av våra råd för att välja rätt tapet.

Välj en färg som kompletterar resten av rummet.

yellow and blue race car mural in young boy's bedroom

När du väljer en väggmålning för en fondvägg är det viktigt att du tar hänsyn till resten av omgivningen. Om rummet redan har förvaringsmöbler, täcken och tillbehör som du inte tänker byta ut, välj då en väggmålning som passar ihop med det befintliga färgtemat snarare än går emot det. Om sovrummet till exempel har nyanser av ljusa blå och gula färger, välj då en väggmålning som har samma färger.

Ta hänsyn till storleken på hans sovrum.

sci fi city wallpaper in teenagers bedroom

Storleken på sovrummet är mycket viktig när det gäller att välja rätt väggmålning. Om din son har det lilla lådrummet ska du vara djärv med en slående tapet och komplettera den med neutrala sängkläder och tillbehör så att den övergripande inredningen inte ser för upptagen ut i det lilla utrymmet. Men om hans rum är stort och rymligt kan du leka med färger och texturer samtidigt som du samlar ihop rummet för att göra det mysigare. Ta med några kompletterande tillbehör i en annan färg för att skapa en cool kontrast i rummet.

Välj en tidlös tapetmålning

tiger graffiti wallpaper in older boy's bedroom

Även om väggmålningar är lätta att installera och ta ner vill du ändå ha god användning av dem. Så om du hellre vill ha fem års användning än fem månader av din valda väggmålning är det bäst att välja något tidlöst. Med det menar vi att du inte ska låta dig frestas att dekorera rummet utifrån en viss trend eller ett visst tv-program. Om din son till exempel älskar djur kommer en generisk väggmålning med anknytning till djur att hålla mycket längre än något som en Peppa Pig-tapet. När han är fem år gammal kan han mycket väl älska tv-serien, men om han är tio år gammal kommer han inte att vilja bjuda in sina vänner med den tapeten i sitt rum! Så ta det säkra före det osäkra med din tapetmålning samtidigt som du lyssnar på vad han gillar.

Ta inte över designprocessen

illustrated world map and buildings wallpaper in boys bedroom

Om du inreder ett sovrum för ett nyfött barn eller ett litet barn kan du nog dekorera rummet som du vill. Det sista de vill ha är dock att deras föräldrar ska vara inredningsarkitekter i deras personliga rum. Att inreda ditt barns sovrum kommer oundvikligen att få fram det inre barnet i dig. Kom dock ihåg att det inte är DITT rum som du inreder och ge din son chansen att vara kreativ och välja ut de mönster han gillar.

Tapetsera inte hela hans rum

Space Wall Mural in Bedroom

Du kanske blir frestad (eller övertalad av ditt barn) att täcka alla fyra väggarna med en väggmålning. Gör det inte! Din sons smak för väggmålningar kommer att förändras lika snabbt som hans smak för sportskor. Så spara dig besväret att flytta alla hans möbler och ta ner tapeten från alla fyra väggarna, när du bara kan dekorera en vägg som fondvägg och ändå skapa en supercool stämning i hans rum. Om du är nöjd med att inreda om vartannat år så gör det! Men för de föräldrar som har valt en tidlös väggmålning vill du förmodligen hålla dig till en funktionsvägg också.

Välj inte slumpmässigt en fondvägg

Om du aldrig har dekorerat en fondvägg ska du se till att du inte bara klistrar väggmålningen på vilken vägg som helst. En fondvägg ska användas för att framhäva rummets befintliga fokuspunkt. I ett sovrum är till exempel väggen bakom sänggaveln oftast den bästa för en fondvägg. Hela poängen är att ögat ska dras till en viss plats i rummet och om fondväggen är någon annanstans än i fokusområdet kan det minst sagt se osmickrande ut.

soccer pitch feature wall in teenager's bedroom

Vi hoppas att vår lista över vad du ska göra och inte göra för att välja en cool tapetmålning för pojkar har hjälpt dig att bestämma dig för vad du ska välja. Alla våra väggmålningar för barn är skräddarsydda och går att beställa i tre olika typer av tapeter: Vi erbjuder alla våra beställda tapeter i tre olika typer av tapeter: Klassisk väggmålning, Premium väggmålning och texturerad väggmålning med peel & stick.

Om du behöver mer inspiration eller bara vill se vilka andra väggmålningar vi har för barn kan du kolla in det här blogginlägget om barnväggar. Alternativt, om du har valt ut några väggmålningar men inte kan bestämma dig för vilken du ska välja, kan du beställa ett prov mot en liten avgift. Vi kan skriva ut provet i det tapetmaterial du vill ha också och om du går vidare och lägger beställningen hos oss kommer avgiften att återbetalas. Vänligen kontakta vårt team om du vill ordna med några prover.

Har du tidigare dekorerat ditt barns rum med en väggmålning som fondvägg? Dela med dig av användbara inredningstips som hjälpt dig i kommentarerna nedan.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Simon

14/12/2018

My son is going to love these! The detail in Norah's Ark is unbelievable!

Nicole @ Wallsauce

14/12/2018

That's wonderful to hear Simon! Thanks for the feedback :)

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €