4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Interiørtrender - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
Modern bathroom trendfor 2023 with a grey and white terrazzo wallpaper

14/10/2022   POSTET AV

Vakre baderomstrender for 2023

Det ser ut som om år 2023 kommer att bli ett stort år för våra badrum när de tar över inredningsljuset. Så varför inte låta oss ta bort stressen med att leta efter de bästa badrumstrenderna för 2023? Våra badrum är den enda plats där vi vill se till att både vi själva och våra gäster känner oss så bekväma som möjligt och inte ryggar tillbaka av skräck (ja, vi pratar om er, fruktade offentliga toaletter), men detta behöver inte vara fallet för dig.

En del människor gör sig redo i badrummet och fixar håret eller sminkar sig, medan andra älskar att spendera timmar i ett bubbelfyllt badkar med en bra bok (jag vet att jag gör det!), så det är klokt att göra det här rummet vackert för alla tillfällen.

Så luta dig tillbaka, slappna av och kasta dina inredningshungriga ögon över dessa underbara badrumstrender!

Underbara badrumstrender för 2023 inkluderar marmor

Big bathroom trends for 2023 include marble wallpaper in bathrooms

Muralmålning på bilden: Drömsk marmor effekt

Marmor har alltid varit vacker och kommer alltid att vara det. Från underbara marmorbänkar och bänkskivor till fantastiska golv och kakel - den enda nackdelen med marmor är oftast kostnaden. Vi vet alla att marmor kan ha en hög prislapp, så ett bra sätt att inkludera marmor i ditt badrum (utan att oroa dig för din plånbok) är att välja en väggmålning med marmoreffekt. Marmortapeter kan innehålla diskreta guldtoner som utstrålar lyx eller innehålla en uppsjö av vackra färger. På så sätt kan du förvandla ditt badrum utan att behöva köpa dyra kakelplattor eller golv (för att inte tala om någon som installerar dem).

Om du sätter upp tapeter i ett badrum är det viktigt att se till att det är välventilerat. Vi rekommenderar alltid alternativet "Premium Paste the Wall" för ett långvarigt bra resultat, som också har anti-mögel- och mögelegenskaper också.

De stora badrumstrenderna för 2023 är bland annat modernt gotiskt

Black walls in a bathroom with a white marble sink and a gold mirror and taps

Bildkälla: roomfortuesday.com via Pinterest

Modern gotik, eller "gothcore" om du så vill, har omskapats för 2023 och dess dramatiska stil möjliggör mer tillgängliga designelement för det moderna hemmet. För att uppnå en underbart gotisk stil utan att överdriva ditt rum bör du välja släta, mörka och skiktade ytor. Blanda dem med utsmyckade armaturer i mässing eller guld i form av armaturer eller utsmyckade speglar.

Modern gotik kombinerar en industriell känsla med Scandi noir för att skapa en vackert stämningsfull stil. Det är lätt att se hur den moderna gotiska stilen kommer att överträffa badrumstrenderna för 2023 och stanna kvar hos oss i många år framöver.

Samla dina tankar med lugnande korall

Pink coral bathroom with coral walls and coral geometic tiles

Bildkälla: sfgirlbybay.com via Pinterest

Korall anses ge komfort och sinnesfrid med sin lugnande och välkomnande nyans. Den unika färgen gjorde sin debut redan 2021, men den har börjat sprida sig till vår heminredning. Det är en vacker kombination av rosa toner och orange nyanser som gör att det är en rik, mångsidig färg. Den pastelliga kor allfärgen utstrålar en vintagekänsla men kan ges en modern twist. Om du föredrar en modern look kan du välja geometriska kakelplattor och moderna böjda möbler eller roséguldiga accessoarer.

Som accentfärger kan du välja mint- eller havsgrönt, turkost och mörkare blått, eller pastellgult som en vacker kontrast. Du kan uppnå detta med målade möbler, ogenomskinligt glas i form av vaser eller förvaringsbehållare för dina bomullstops och flytande tvål. Du kan till och med använda dessa färger i din badmatta och/eller duschdraperi.

Sensationen är att om du letar efter badrumstrender för 2023 som utstrålar personlighet är korall alltid svaret.

Lita på terrazzo för att ge ditt badrum stil

Modern bathroom with black stone floor and black and white terrazzo wallpaper

Muralmålning på bilden: Grått och vitt

Terrazzo gör comeback år 2023 och vi är mycket nöjda! Terrazzodesignen är lika mångsidig som den är vacker. Mönstren finns i många färgställningar, men också i varierande storlekar, så du hittar garanterat en design som du kommer att älska. Det är ett utmärkt sätt att piffa upp ett litet eller besvärligt hörn eller om du har ett särskilt utrymme som du kämpar med att täcka.

Terrazzostilen är ett utmärkt sätt att införa mönster på badrumsväggarna utan att det blir för mycket för resten av rummet. En terrazzo väggmålning är särskilt bra om du inte gillar utseendet på skrymmande kakel eftersom du kan skapa en sömlös vägg och viktigare är att det är mycket mer kostnadseffektivt!

Kom alltid ihåg att kontrollera att badrummet har god ventilation innan du sätter upp en tapet.

Liva upp ditt badrum med skiktade texturer

Bathroom with white tiles and patterned flooring with a mixture of metal and wooden accessories

Bildkälla: tuacasa.com.br via Pinterest

En av våra favorittrender för 2023 är att använda flera lager i rummet. Genom att göra detta kan du skapa en mysig, men ändå funkig stil. Genom att blanda trä, metaller och andra material som t.ex. korgfläder kan du omfamna en balans mellan minimalism och maximalism. Det kan vara svårare att accessorisera i ett badrum, särskilt om rummet är mer kompakt, och därför är det viktigt att lägga lager med flera olika texturer.

Genom att lägga lager på lager förhindrar du att rummet blir platt och ointressant, men det är också ett utmärkt sätt att ge ett område personlighet utan att behöva använda generiska förvaringsartiklar. Metallkorgar kan användas som hyllor eller toalettrullehållare, återvunnet trä kan användas som en provisorisk badmatta eller som ljushållare, och hängande korgar kan hålla grönska.

Ta till dig miljövänliga badrumstrender för 2023

Reclaimed wood vanity with white sinks in a bathroom with wicker storage baskets

Bildkälla: myblogdeco.fr via Pinterest

Miljövänligt och hållbart leverne får allt större utrymme i takt med att vi inser att den påverkan vi har på vår planet måste förändras. Det behöver inte vara en skrämmande uppgift och är lätt att uppnå. Ett bra sätt att börja i badrummet skulle vara att välja återvunnet trä som möblemang, det hjälper inte bara till med återvinning, utan återvunnet trä ser också fantastiskt ut! Det ger dig möjlighet att rädda en underbar men förlorad möbel som du kan pryda och återanvända efter eget tycke och smak.

Att välja förvaringskorgar i rotting eller korg är också ett bra sätt att vara snäll mot vår miljö. Naturlig rotting är biologiskt nedbrytbar och eftersom den växer så snabbt kan den lätt skördas, jämfört med trä som det tar många år att ersätta genom att plantera träd. Rotting är mycket varierande och finns i form av förvaringskorgar, tvättkorgar, mattor och till och med krukor!

Följ den eviga djungeltrenden

Rose gold bath in a bathroom with a muted green jungle wallpaper

Muralmålning på bilden: Tranquil Jungle

Djungeltrenden visar inga tecken på att lämna oss år 2023 och vi kunde inte vara lyckligare. Djungeltrenden kom till när de av oss som inte hade turen att äga en trädgård började söka efter sätt att ta in naturen i våra hem. Den effekt detta har haft på oss har varit överväldigande positiv. Forskning som utfördes av Mental Health Foundation visade att människor som är mer kopplade till naturen vanligtvis är mycket lyckligare.

Om ditt badrum är mindre och du inte har plats för många krukväxter kan du alltid välja en djungelinspirerad tapet. De visuella bilderna av tropiska träd och tjocka buskage kommer också att ha en positiv effekt på ditt humör och ditt sinne. Vad kan vara mer avkopplande än att suga bort dina bekymmer i ett bubbelfyllt bad medan du ser ut över ett lugnt djungellandskap?

Även om stänk då och då inte orsakar försämring, bör väggmålningar aldrig placeras i direkt kontakt med vatten.

Bathroom filled with tall green plants and a green rug

Bildkälla: tuacasa.com.br via Pinterest

Ett annat bra sätt att uppnå djungelutseende i badrummet är att införa olika typer av grönska i rummet. Det finns många typer av växter som trivs i en fuktig miljö, vilket gör ditt badrum till den perfekta platsen. Detta är ett utmärkt alternativ om du är medveten om dina utgifter och kanske inte har budget för att få dina badrumsväggar förändrade. Om du väljer en blandning av höga och släpande växter i krukor av både korg- och träkrukor kan du framhäva din djungelkänsla. För en vacker finish väljer du en stor grön badmatta eller duschdraperi.

Är du lika förväntansfull som vi inför alla de vackra badrumstrenderna för 2023? Berätta vilka trender du ser fram emot mest i kommentarerna nedan!

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €