Gjord för att mäta tapeter

Snabb GRATIS leverans *

Search
Wishlist
Customer login
Cart
feefo4,8 / 5,0
Down arrowSweden
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du att använda våra cookies. Ta reda på mer här Jag håller med

Intervjuer - Wallsauce-bloggen

AlltInredningstrenderHurVerkliga hemExpertrådintervjuerÖvrig
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube

29 OKTOBER 2020   POSTAT AV

Ett samtal med ... Julia Fonnereau

Ända sedan barndomen har Julia Fonnereau haft en kreativ och konstnärlig själ. Senare fortsatte hon sin kärlek till konsten genom att bli konstlärare och förmedla hennes passion och färdigheter till alla sina elever.

Genom att få kunskap under hela sin lärarkarriär, gå in på olika designkurser och omfamna sina naturliga talanger är Julia nu en framgångsrik mönsterdesigner och årets vinnare av Wallsauce Designer Wallpaper Competition!

I den här exklusiva intervjun får vi veta mer Julia: konstnären som älskar att rita i trädgården med sin hund, Fifi, vid sin sida ...

 

Hur kom du igång inom konst och design?

orange leaf wallpaper in safari lounge

Väggmålning på foto: Zen Leafage Rust

"Jag har alltid varit den kreativa i familjen. Jag tillbringade större delen av min barndom med huvudet i molnen och drömde. Ritning kom alltid naturligt för mig och i början var det mest jag som illustrerade min fantasi!

Min pappa säger att min talang ärvs från en rad konstnärer i vår anor - en avlägsen släkting påstås ha sponsrat en ung Thomas Gainsborough, men jag är inte så säker ...

Min konstlärare i skolan var en hård uppgiftsansvarig och även om han aktivt avskräckt kreativitet, som var tuff för drömmaren i mig, har observationsritningen och kompositionskunskaperna som han lärde mig varit kvar till denna dag. "

 

Vad inspirerar ditt arbete?

blue and white koi fish wallpaper in minimalist bathroom

Väggmålning på foto: Blue Koi

"Det är en riktigt svår fråga att besvara eftersom så många saker inspirerar mig. Jag kanske märker en blomma som jag vill rita och sedan ritar jag en trädgård runt den. Eller så kan jag stöta på djur eller föremål på mina resor som jag verkligen vill arbeta in i ett mönster. Ibland inspirerar gamla skissboksteckningar mig eller fotografier eller till och med tv-program. Jag skapade en gång ett mönster baserat på något jag hade sett på Antiques Road Show!

Jag är medveten om trender och kan inte säga att de inte påverkar mig, men jag är mer benägen att titta på trender som passar in i ämnen som jag ändå skulle inspireras av ... "

 

Vad är din kreativa process?

artist's hand drawing a floral pattern on an iPad

Julia ritar en blommönster på sin iPad

"En idé börjar vanligtvis som en klottring - i en skissbok om jag har tur, men oftare i min dagbok, anteckningsblock eller något pappersskrot som jag är nära till den tiden ... Jag kan då sätta ihop ett collage / mood-board av idéer, samla resurser från mina skissböcker, stora arkiv med mina egna fotografier och mina böcker.

Sedan börjar jag rita motiv. Jag brukade måla i gouache och sedan noggrant spåra mina målningar för att förenkla dem, men nu brukar jag rita rakt på iPad - det går snabbare! Jag använder Adobe Draw, jag älskar enkelheten. Mina mönster är komplexa, jag vill att elementen ska vara enkla. Min målningsstil i färgblock lämpar sig perfekt för att arbeta i vektorer. Ibland kommer jag att lägga till textur och experimentera med andra processer, men oftast använder jag bara en pensel i Adobe Draw ...

När jag väl ritat öppnar jag mina ritningar i PicCollage på min iPad och leker med komposition och skala innan jag skickar dem till Illustrator för att arbeta med mitt slutliga mönster. "

 

Vilken är din favoritdesign från din väggmålningssamling?

blue and white willow tree oriental pattern in blue and grey modern lounge

Väggmålning på foto: Dynastin Nanas trädgård

"Jag har älskat att arbeta med den här samlingen. Idéerna har varit i mitt huvud under mycket lång tid och det historiska temat var den perfekta ursäkten för att få dem där ute.

Även om jag älskar Dynasty Fishes and Dishes, måste min favorit vara Nana's Garden. Nana i fråga är min mamma, och mina tre barn har tillbringat många glada timmar jagat runt sin trädgård med sitt stora pilträd. Först nyligen, när jag befann mig hos mamma under Lockdown, föll det mig att hennes trädgård faktiskt innehåller många av de element som traditionellt finns i ett pilmönster.

Att lära berättelsen om pilmönstret till mina elever och få dem att skapa sina egna mönster var alltid en av mina favoritlektioner.

Min mamma har en bro över en bäck, fruktträd, en blomtäckt pergola, en fontän, ett staket, en stig, några kärleksfåglar (jag ritade stora bröst eftersom de verkar vara den mest produktiva fågeln i trädgården) och uppenbarligen ett pilträd.

Jag började rita elementen och skapade min moderna twist på en traditionell design. Min mamma är också ett stort fan av blått och vitt porslin - faktiskt blått och vitt vad som helst, så jag hoppas att jag kan övertala henne att få inredda ett av hennes rum snart! "

 

Hur får du dig att ha din konst som en väggmålning?

orange koi fish and oriental plates on blue background wallpaper in stylish lounge

Väggmålning på foto: Dynastin fiskar och rätter

"Detta är något som har varit en dröm för mig under mycket lång tid så att säga att jag är stolt är en underdrift! Jag hoppas att jag får se några av de platser som det blir vana vid. Någon sa att mina fiskar och rätter skulle se ut fantastiskt i ett "knäppt europeiskt café" - jag älskar den idén! "

 

Finns det några speciella designers som påverkar ditt arbete?

orange and white leaf wallpaper with wood and wicker dining table and chairs

Väggmålning på foto: Zen Leafage Lugn

"Var börjar jag med den här frågan? Ja, det finns många. Ett arv från undervisning är en stor kunskap om konstnärer och designers från många tider och kulturer. Jag har ett stort bibliotek med böcker som jag älskar att hänvisa till. Som ni kan berätta från mitt arbete är jag benägen att undersöka förflutna tider för inspiration.

Om jag var tvungen att nämna namn skulle jag behöva säga William Morris (jag brukade älska att avslöja hans komplexa mönster och försöka återskapa dem), Anton Seder och William de Morgan, men det finns så många fler.

Jag är också i vördnad för många nuvarande designers, särskilt Matthew Williamson, Kaffe Fassett och Philip Jacobs. Jag gick till en Kaffe Fassett-utställning på Fashion and Textile Museum i Bermondsey för några år sedan och blev kär i hans målningar av blommor och blå och vita krukor. Jag ser antagligen till dessa designers eftersom de också får influenser från historiska referenser. "

 

Varifrån kommer det vintage- och orientaliska inflytandet i dina mönster?

blue and white oriental pots on orange background wallpaper in trendy lounge

Väggmålning på foto: China Garden

"Jag tror att jag måste säga att detta kom genom undervisning. Jag minns gärna projekt för våra GCSE-studenter med teman som" Cultures "och" Adorn, Decorate, Embellish. " Jag upptäckte att jag studerade inspiration för mina studenter, men jag lärde mig också så mycket och berikade mina kunskaper om dekorationskonstens historia.

William Morris och många västerländska konstnärer och designers blev fascinerade av östlig konst och processer på 1800-talet. Efter deras påverkan ledde jag mig till underbara indiska textilier, kinesiskt porslin och japanska träblock, som har haft en djupgående inverkan på mitt designarbete. "

 

Vilket är ditt råd till någon som vill ha en karriär inom mönsterdesign?

female artist sat in English garden drawing with her small dog sat next to her

Julia skissar i trädgården med sin hund, Fifi

"Min resa som mönsterdesigner är fortfarande relativt ny. Jag har dock lärt mig så mycket på kort tid. Mitt råd skulle vara att sätta ditt huvudmål, men bryta upp vägen till det målet i mindre, uppnåbara steg. Om du är en kreativ som jag har du antagligen tusen idéer på en gång och det kan vara överväldigande. Bryt ner det, ta dig tid och lär dig allt du kan.

Jag skulle också rekommendera att du ser ut att gå med i likasinnade samhällen som kommer att vara stödjande och inspirerande.

Alla investeringar du gör kommer definitivt att löna sig. Jag tackar Bonnie Christine för hennes Immersion Course, som hjälpte mig att erövra berget som är Adobe Illustrator, för mindre än två år sedan. Jag är också evigt tacksam för det underbara teamet Make it in Design för deras kurser som verkligen har hjälpt mig att utvecklas och utvecklas som designer och för deras Live Hub som har gett mig så många möjligheter att få mitt arbete ut i världen. "

 

Är inte Julia en sådan inspiration? Om du strävar efter att bli mönsterdesigner eller bara uppskattar vackra konstverk i ditt hem, ger Julias naturliga och orientaliska mönster glädje åt oss alla. Vill du se hela utbudet av tapetdesigner? Besök bara Julia Fonnereaus samling här.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Registrera mig för att få inspiration till min brevlåda. Se vår Integritetspolicy

Få nyheter!

Håll dig före spelet med de senaste trenderna och inspiration direkt till din inkorg.

Senaste sociala

Instagram

Välj din valuta

Australia  Australien $New Zealand  Nya Zeeland $Canada  Kanada $Norway  Norge KrDenmark  Danmark KrPortugal  Portugal €Europe  Europa €Spain  Spanien €Finland  Finland €Sweden  Sverige KrFrance  Frankrike €UAE  UAE $Germany  Tyskland €United Kingdom  UK £Italy  Italien €United States  USA $The Netherlands  Nederländerna €