4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Intervjuer - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
blue circle wallpaper in blue bedroom

28/09/2018   POSTET AV

En samtale med... Marc Pasternack

För ungefär ett år sedan anslöt sig Marc Pasternack till Wallsauces designersamling med några av sina unika konstverk. Hans väggmålningar ger inte bara liv och uttryck till dina väggar, utan de ger också en historia.

Läs vårt samtal med Marc för att ta reda på hur hans konstverk uppstod under en upplysande resa till norra Indien och hur hans livserfarenheter kan hjälpa dig att leva ett bättre liv.

Dina konstverk har en intressant historia bakom sig. Kan du berätta lite om hur de uppstod?

Jag fick möjlighet att tillbringa sex veckor i Sherabling, ett buddhistkloster i norra Indien. Det var den perfekta tiden att vara där. Mitt liv verkade vara i fritt fall och jag tog en ordentlig titt på några av de egenskaper jag ville förbättra inom mig själv. Under de senaste åren hade jag gått på workshops om energi-/ljuskanalisering och jag tror helhjärtat på att "där uppmärksamheten går, flödar energin". Så varje dag skulle jag fokusera på en annan kvalitet.

Samtidigt hade jag börjat uppvakta en kvinna (som jag knappt kände) på avstånd. Det enda stället där det fanns wifi var en lång promenad bort vilket gav mig gott om tillfällen att uppehålla mig vid varje egenskap. På vägen till hotspotten passerade jag stupor (stora byggnader som inrymde bönehjul). Dessa bönehjul är som enorma oljefat, målade med tibetansk kalligrafi och buddhistiska ikoner och inuti fanns tusentals mantran, handskrivna av munkarna.

Som en "final" på min fokusering på varje kvalitet skulle jag vrida på bönehjulet på sedvanligt sätt och be en sista bön för att bjuda in den kvaliteten i mitt liv. Jag skulle sedan snurra bönehjulet en sista gång och ta en närbild av bönehjulet i rörelse, med avsiktliga suddiga bilder.

Förutom att jag aktivt ville förbättra dessa kvaliteter inom mig själv, var jag angelägen om att upptäcka om det var möjligt att fånga essensen av denna kvalitet på en kamera, om det fanns en märkbar skillnad mellan till exempel ett foto där jag hade fokuserat på "tacksamhet" och ett där jag hade fokuserat på "överlåtelse".

Jag hade aldrig haft för avsikt att skapa ett konstprojekt. När jag kom hem till Storbritannien glömde jag genast bort bilderna. Ett par år senare snubblade jag över den här bildsamlingen och kände mig lockad att göra något med dem. Jag började leka med dem på min dator och manipulerade dem så småningom till de bilder som blev samlingen "43 intentions". Jag ÄLSKAR det faktum att varje verk bokstavligen genomsyras av den kvalitet som ger verket dess titel. Utan att det var meningen har det visat sig vara ett av de mest intressanta och kreativa projekt som jag har arbetat med. Du kan läsa mer om processen och se alla 43 stycken på min webbplats.

Vilket är ditt favoritplagg från kollektionen "43 Intentions" och varför?

Min "favorit" ändras ganska ofta. Jag har alltid några verk hängande i mitt sovrum, men jag byter ut dem beroende på vilka kvaliteter jag känner mig dragen till.

Just nu har jag Fulfilment, Willpower och Integrity hängande. De fungerar som en påminnelse när jag vaknar och jag vill tro att den energi och avsikt som ingick i varje verk strålar in i (och påverkar) mitt rum.

close up of blue circles wallpaper in office

Kan du berätta om ditt val av djärva färger och former i din konst?

Färgerna bestämdes av de foton som jag manipulerade av de snurrande bönehjulen. Manipulationen innebär att jag använder cirklar. Varje cirkel använder en algoritm som visar den dominerande färgen i det området i det underliggande fotot. Jag var särskilt intresserad av cirklar vid den tiden.

När jag var i klostret stötte jag på ett av buddhismens centrala begrepp "Sunyata" som oftast (felaktigt) beskrivs som "tomhet" eller "tomrummet". Det har många betydelser beroende på vilken typ av buddhism man följer, men enligt min förståelse innehåller det både ingenting "ingenting" men som, eftersom allt är förgängligt, också har en inneboende egenskap av "gränslös möjlighet".

Detta är bara en liten del av dess innebörd. Det är ett mycket komplext begrepp som beskriver verklighetens sanna natur. Sunyata har en tillhörande symbol, som är en handritad, ofullständig cirkel (liknande zen-symbolen för Enso). Jag var ganska upptagen av begreppet och symbolen medan jag var där... och började lägga märke till ofullständiga cirklar överallt.

Har du några favoritartister?

Jag älskar all slags konst och fotografi och går ofta på utställningar. Gustav Klimt, Yayoi Kusama, Roy Lichtenstein, Andreas Gursky, Gerhardt Richter, Damien Hirst, Peter Blake och Mark Rothko är några som jag tänker på, även om jag inspireras av nästan alla, inklusive mina egna barn!

Var kan du tänka dig att väggmålningarna ska installeras? Finns det någon särskild som du tycker hör hemma i ett särskilt rum?

Jag anser inte att det finns någon särskild anledning till att ett verk ska stå i ett särskilt rum. Jag har dock märkt att människor dras till verken på flera olika sätt. På ett plan, om folk inte känner till bakgrundshistorien, dras de till färgskalorna och formerna. När de väl känner till historien lockas de av den kvalitet eller "avsikt" som finns i varje verk. Mycket ofta är både färgerna och avsikten lika attraktiva!

purple and pink circle wallpaper with boxes and stools

Vad skulle det betyda för dig att se ditt konstverk ta upp en hel vägg i någons hem eller på en arbetsplats?

Jag kan ärligt säga att jag aldrig kommer att tröttna på detta. På ett plan finns det faktum att ditt arbete har berört någon främling så mycket att de vill ha det i sitt hem. Det väcker en mycket stark reaktion hos mig. Jag är ödmjuk och tacksam.

Det innebär att jag har större möjligheter att försörja mig på något som jag älskar. På ett annat plan hoppas jag att dessa föremål, som har hjälpt mig att "läka" och växa, ger samma nytta åt de människor som har prytt sina hem med dem.

När jag producerade konstverken tyckte jag att de var vackra och intressanta, men som tapeter har de tagits till en helt annan nivå. Jag älskar det.

Har du några råd till människor som känner att deras liv är i fritt fall?

Jag tror att vi lever i en tid där en stor del av befolkningen kämpar för att klara sig själv. Vi bombarderas med information och vår uppmärksamhet dras ständigt åt alla håll, särskilt till våra mobila enheter och sociala medier.

Jag kan bara tala om vad som har fungerat för mig. Att vara i klostret, där det praktiskt taget inte fanns något wifi, var en avgörande förändring för mig. Att ta bort dessa distraktioner gav möjlighet och utrymme att se inåt. Tystnaden var gyllene och en sällsynt lyx för alla som bor i en stad.

Om du är vilsen och missnöjd med ditt liv, tyder det på att ditt sätt att göra saker och ting måste förändras. Om du fortsätter att göra saker och ting på samma sätt som du gör kommer ingenting att förändras. Om du vill göra förändringar måste du leva med större medvetenhet om vad du gör och hur och varför. Du måste känna igen dina vanor, beteenden och deras mönster.

Rädsla håller oss tillbaka och de flesta saker vi är rädda för är helt ogrundade och kommer aldrig att inträffa. Jag tillbringade ungefär ett år med att aktivt göra saker som fick mig att känna mig obekväm och rädd, bland annat genom att provspela för en sångroll i en fördjupad teaterproduktion och genom att delta i olika utmanande workshops. Att övervinna sina rädslor är befriande.

Meditation är ett annat bra sätt att observera sig själv och skapa förändring. Som tur är har jag en bra kvinnas vägledning. Den kvinna jag uppvaktade när den här samlingen kom till stånd. Hon är yogalärare och yoga har blivit ett viktigt instrument för förändring hos mig. Så mycket att min partner och jag nu driver ett företag för yogaresor "Om&Nom". Hon undervisar i yoga och jag lagar mat. Vi har tagit med oss vår kollektiva visdom från våra egna erfarenheter och strävar efter att hjälpa människor att hitta en större lycka.

Om du vill förvandla dina väggar med ett av Marcs mästerverk kan du gå till hans samling av väggmålningar. Alternativt vill vi gärna höra dina tankar om samlingen i kommentarsfältet nedan.

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $New Zealand $Canada $Norge KrDanmark KrPortugal €Europa €Spania €Finland €Sverige KrFrankrike €UAE $Tyskland €Storbritannia £Italia €Forente Stater $Nederland €