4.9 / 5.0

Skræddersyet tapet vægmalerier

Hurtig GRATIS levering*

Interviews - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrendsHvordanRigtige hjemEkspertrådInterviewsAndet
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
blue circle wallpaper in blue bedroom

28/09/2018   SENDT AF

En samtale med... Marc Pasternack

For omkring et år siden blev Marc Pasternack medlem af Wallsauce-designerkollektionen med nogle af sine unikke kunstværker. Hans vægmalerier bringer ikke kun liv og udtryk til dine vægge, men de bringer også en historie med sig.

Læs vores samtale med Marc for at finde ud af, hvordan hans kunstværk opstod på en oplysende rejse til Nordindien, og hvordan hans livserfaringer kan hjælpe dig med at leve et bedre liv.

Dine kunstværker har en interessant historie bag sig. Kan du fortælle os lidt om, hvordan de er blevet til?

Jeg havde mulighed for at tilbringe 6 uger i Sherabling, et buddhistisk kloster i det nordlige Indien. Det var det perfekte tidspunkt at være der. Mit liv syntes at være i frit fald, og jeg var ved at tage et godt kig på nogle af de kvaliteter, som jeg ønskede at forbedre i mig selv. I de foregående par år havde jeg deltaget i workshops om energi-/lyskanalisering, og jeg tror fuldt og fast på, at "hvor opmærksomheden går hen, flyder energien". Så hver dag ville jeg fokusere på en anden kvalitet.

Samtidig var jeg begyndt at bejle til en kvinde (som jeg knap nok kendte) på afstand. Det eneste sted, hvor der var wifi, var en lang gåtur væk, hvilket gav mig rig mulighed for at dvæle ved hver kvalitet. På vej til hotspottet kom jeg forbi stupas (store bygninger, der husede bedehjul). Disse bedehjul er som store olietønder, malet med tibetansk kalligrafi og buddhistiske ikoner, og indeni var der tusindvis af mantraer, håndskrevet af munkene.

Som en "finale" på min fokusering på hver kvalitet drejede jeg bønnehjulet på den sædvanlige måde og bad en sidste bøn for at invitere den pågældende kvalitet ind i mit liv. Derefter drejede jeg bønnehjulet en sidste gang og tog et nærbillede, hvor jeg bevidst tog slørede billeder af bønnehjulet i bevægelse.

Ud over at jeg aktivt ønskede at forbedre disse kvaliteter i mig selv, var jeg også interesseret i at finde ud af, om det var muligt at fange essensen af denne kvalitet på kameraet, om der var en mærkbar forskel på f.eks. et billede, hvor jeg havde fokuseret på "taknemmelighed", og et billede, hvor jeg havde fokuseret på "overgivelse".

Jeg havde aldrig sat mig for at lave et kunstprojekt. Da jeg kom hjem til Storbritannien, glemte jeg straks disse billeder. Et par år senere faldt jeg over denne samling billeder og følte mig draget til at gøre noget med dem. Jeg begyndte at lege med dem på min computer og manipulerede dem til sidst til de billeder, der blev til samlingen "43 intentions". Jeg ELSKER det faktum, at hvert enkelt værk bogstaveligt talt er gennemsyret af den kvalitet, der giver værket dets titel. Uden at det var meningen, har det vist sig at være et af de mest interessante og kreative projekter, jeg har arbejdet på. Du kan læse mere om processen og se alle 43 stykker på mit websted.

Hvad er dit yndlingsstykke fra din "43 Intentions"-kollektion og hvorfor?

Min "favorit" skifter ret ofte. Jeg har altid nogle stykker hængende i mit soveværelse, men jeg skifter dem rundt, alt efter hvilke kvaliteter jeg føler mig tiltrukket af.

I øjeblikket har jeg Fulfilment, Willpower og Integrity hængende. De tjener som en påmindelse, når jeg vågner, og jeg kan lide at tænke, at den energi og hensigt, der er indlagt i hvert stykke, stråler blidt ind i (og påvirker) mit rum.

close up of blue circles wallpaper in office

Kan du fortælle os om dit valg af stærke farver og former i din kunst?

Farverne blev bestemt af de fotos, som jeg manipulerede af de snurrende bedehjul. Manipulationen involverer brugen af cirkler. Hver cirkel bruger en algoritme, der viser den fremherskende farve i det pågældende område af det underliggende foto. Jeg var især vild med cirkler på det tidspunkt.

Mens jeg var i klosteret, stødte jeg på et af buddhismens centrale begreber "Sunyata", som oftest (forkert) beskrives som "tomhed" eller "tomrummet". Det har mange betydninger alt efter hvilken form for buddhisme man følger, men i min forståelse af det indeholder det både intet'ness', men som, da alt er forgængeligt, også har en iboende kvalitet af 'grænseløs mulighed'.

Dette er blot en lille del af dens betydning, men det er et meget komplekst begreb, der beskriver virkelighedens sande natur. Sunyata har et ledsagende symbol, som er en håndtegnet, ufuldstændig cirkel (svarende til zen-symbolet for Enso). Jeg var ret optaget af begrebet og symbolet, mens jeg var der ... og begyndte at lægge mærke til ufuldstændige cirkler overalt.

Har du nogle af dine yndlingskunstnere?

Jeg elsker alle former for kunst og fotografi og går ofte til udstillinger. Gustav Klimt, Yayoi Kusama, Roy Lichtenstein, Andreas Gursky, Gerhardt Richter, Damien Hirst, Peter Blake, Mark Rothko - jeg tænker på dem alle sammen, selv om jeg bliver inspireret af næsten alle, inklusive mine egne børn!

Hvor kan du forestille dig, at vægmalerierne bliver installeret? Er der et bestemt maleri, som du synes hører hjemme i et bestemt rum?

Jeg føler ikke, at der er nogen særlig grund til, at et værk skal stå i et bestemt rum. Jeg har dog bemærket, at folk tiltrækkes af værkerne på flere måder. Hvis folk ikke kender baggrundshistorien, tiltrækkes de af farvesammensætningen og formerne. Når de kender historien, tiltrækkes de af den kvalitet eller "hensigt", der er indlagt i hvert enkelt værk. Meget ofte er både farverne OG hensigten lige så tiltrækkende!

purple and pink circle wallpaper with boxes and stools

Hvad ville det betyde for dig at se dit kunstværk fylde en hel væg i nogens hjem eller på deres arbejdsplads?

Jeg kan helt ærligt sige, at jeg aldrig bliver træt af det. På den ene side er der det faktum, at dit værk har skabt en sådan kontakt med en fremmed person, at de ønsker at have det i deres hjem. Det udløser en meget stærk reaktion i mig. Jeg er ydmyg og taknemmelig.

Det betyder, at jeg i højere grad kan leve af at gøre noget, som jeg elsker. På et andet plan håber jeg, at disse værker, som har hjulpet mig med at "helbrede" og vokse, giver den samme fordel til de mennesker, som har prydet deres hjem med dem.

Da jeg lavede kunstværkerne, syntes jeg, at de var smukke og interessante, men som tapet er de blevet taget til et helt andet niveau. Det elsker jeg.

Har du nogle råd til folk, der føler, at deres liv er i frit fald?

Jeg tror, at vi lever i en tid, hvor en stor del af befolkningen kæmper for at klare sig. Vi bliver bombarderet med information, og vores opmærksomhed bliver konstant trukket i alle retninger, især mod vores mobile enheder og sociale medier.

Jeg kan kun tale om det, der har virket for mig. At være på klosteret, hvor der stort set ikke var wifi, var en afgørende faktor for mig. Fjernelsen af disse distraktioner gav mulighed for og plads til at se indad. Stilheden var gylden og en sjælden luksus for alle, der bor i en by.

Hvis du er fortabt og utilfreds med dit liv, tyder det på, at den måde, du gør tingene på, næsten helt sikkert skal ændres. Hvis du fortsætter med at gøre tingene på den måde, som du gør dem, vil intet ændre sig. Hvis du ønsker at foretage ændringer, skal du leve med større bevidsthed om, hvad du gør, og hvordan og hvorfor du gør det. Du er nødt til at erkende dine vaner, adfærd og deres mønstre.

Frygt holder os tilbage, og de fleste af de ting, vi frygter, er helt ubegrundede og opstår aldrig. Jeg brugte omkring et år på aktivt at gøre ting, der fik mig til at føle mig ubehagelig og bange, herunder at gå til audition for en sangrolle i en medrivende teaterproduktion og deltage i forskellige udfordrende workshops. Det er befriende at overvinde sin frygt.

Meditation er en anden god måde at observere sig selv og skabe forandring på. Heldigvis for mig har jeg vejledning fra en god kvinde. Den kvinde, som jeg kurtiserede, da denne samling kom til. Hun er yogalærer, og yoga er blevet et vigtigt instrument til forandring hos mig. Så meget, at min partner og jeg nu driver et yoga retreat firma 'Om&Nom'. Hun underviser i yoga, og jeg laver mad. Vi har bragt vores kollektive visdom fra vores egne erfaringer med os og stræber efter at hjælpe folk til at finde en større lykke.

Hvis du gerne vil forvandle dine vægge med et af Marcs mesterværker, kan du gå til hans vægmalerisamling. Alternativt vil vi meget gerne høre dine tanker om samlingen i kommentarfeltet nedenfor.

Del dette opslag

Efterlad et Svar

   Tilmeld mig for at modtage inspiration til min postkasse. Se vores Fortrolighedspolitik

Få nyheder!

Bliv på forkant med spillet med de nyeste trends og inspiration direkte til din indbakke.

Seneste sociale

Instagram

Select Your Currency

Australien $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spanien €
Finland €
Sverige Kr
Frankrig €
UAE $
Tyskland €
Storbritannien £
Italien €
Forenede Stater $
Holland €