4.9 / 5.0

Skreddersydde veggmalerier

Rask GRATIS levering*

Ekspertråd - Wallsauce-bloggen

AlleInteriørtrenderHvordanEkte hjemEkspertrådIntervjuerAnnen
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
feng shui dining room idea

22/02/2024   POSTET AV

Feng Shui dekortips for hvert rom

Feng Shui er et konsept som de fleste av oss har hørt om, men som vi ikke nødvendigvis vet hva er eller hvordan vi skal oppnå. Enkelt sagt handler Feng Shui-innredning om å oppnå perfekt harmoni og balanse med omgivelsene. Feng Shui er kjent som "kunsten å plassere", og fokuserer på hvor det er best å plassere tingene våre for å oppnå optimal "Chi", eller med andre ord energi.

Denne dypt forankrede kinesiske tradisjonen blir ofte misforstått på grunn av sin estetiske verdi i innredningen. Men det handler egentlig ikke om hvor fint hjemmet ditt ser ut. Feng Shui legger vekt på hvordan hjemmene våre, eller til og med arbeidsplassene våre, er til nytte for oss. Enten det er fysisk, mentalt, karrieremessig eller i forhold til parforholdet.

For å finne ut hvordan du kan innlemme denne eldgamle metoden i hjemmet eller på arbeidsplassen din, har vi gitt deg de grunnleggende feng shui-innredningstipsene for hvert rom.

Hvordan Feng Shui du soverommet ditt?

jungle mural in boho bedroom design

Veggmaleri på foto - Tropiske blader i klynger

Soverommet er et viktig rom. Vi glemmer det ofte, men vi tilbringer store deler av livet vårt der inne. Nærmere bestemt rundt 8 timer om dagen! Så hvis vi skal bruke tid og krefter på å skape balanse og harmoni i hjemmet, bør et beroligende soverom være prioritet nummer én.

Hvor du skal plassere soveromsmøblene dine

good example of feng shui bedroom

La oss begynne med det største og viktigste elementet på soverommet: sengen! Hvor vi plasserer den er viktig. Plasser sengen mot veggen for barn, men når det gjelder voksne, sørg for at det er plass på begge sider av sengen. Selv om du er en enslig voksen som søker et forhold, bør du gjøre det samme. Da slipper man å klatre over hverandre for å komme i seng, og det er også bra for energinivået i rommet.

Ekspert på velvære og livsstil, Jaya Jaya Myra, forteller oss hvor viktig det er hvor hodet peker når du ligger i sengen.

"Sov med hodet vendt mot sør, for da er du på linje med jordens elektromagnetiske krefter. Både sør, sørøst og øst er bra for søvnen, men du bør aldri ha hodet mot nord. Vest er heller ikke ideelt, da det kan føre til mareritt."

Bruk nattbord som bokstøtter for å skape symmetri og balanse i hver ende av sengen. På den måten blir sengen et lite rom i rommet og føles mer lukket, koselig og trygg.

Farger på soverommet og ideer til veggkunst

watercolour green floral wallpaper in minimalist bedroom

Veggmaleri på bildet: Garden Sage

Nyanser av grønt, blått eller beige er perfekte på soverommet fordi de speiler jord og vann. Disse naturfargene virker avslappende og gir en mye roligere energi enn andre farger, for eksempel rødt.

"Grønt, blått og beige beroliger nervesystemet vårt." - Milana Perepyolkina, Feng Shui-ekspert.

For å få enda mer glede av fargen kan du male taket på soverommet i en beroligende nyanse, slik at du føler deg helt rolig og klar til å sove når du legger deg ned.

Når du velger veggkunst til soverommet, bør du holde deg til mønstre eller naturscener. Feng Shui-utøveren Mr Tee fraråder dyrebilder på soverommet. Å se direkte inn i et dyrs øyne kan virke skremmende og skape nervøsitet.

Andre tips om soveromsmøbler for Feng Shui

example of calm feng shui bedroom

Et annet viktig Feng Shui-innredningstips er å unngå for mye elektronikk på soverommet. Bruk helst en batteridrevet vekkerklokke, slå av telefonen om natten og ha dempet belysning. Dette betyr også ingen TV! TV er kun for fellesområder, som for eksempel stuen. Milana Perepyolkina minner oss om hva soverommet er til for.

Gjenta etter meg: "Soverommet mitt er til for å sove og elske, ikke noe annet."

Milana forteller oss også hvor viktig det er å holde soverommet som en rotfri sone. For meg selv kan det være raskt og enkelt å oppbevare ting under sengen. Men dette er et stort nei...

"Jo færre eiendeler du har på soverommet, jo bedre. Ikke oppbevar noe under sengen, og ha bare én eller to ting oppå nattbordet."

blue bedroom with metal bed and soft furnishings

Det er også viktig å balansere maskuline og feminine energier på soverommet for å representere begge parter i forholdet. Dette gjelder kanskje ikke alle par, men vær oppmerksom på energiene og prøv å skape balanse mellom dem. Velg et utvalg av harde og myke møbler for å skape balanse mellom mannlige og kvinnelige energier. Velg for eksempel veldig myke sengetrekk hvis du velger en sengeramme i metall. Eller du kan velge myke, svevende gardiner til å henge over sengen. Gardiner oppmuntrer til avslapping fordi de myker opp øynene når du sovner.

Hvordan Feng Shui i stuen din

leafy green wallpaper mural in living room

Veggmaleri på bildet: Herbal Branch Leaves (urtegrenblad)

Plasseringen av de nåværende møblene er avgjørende. Sørg for at hovedveiene gjennom stuen er tydelige, slik at energien flyter lettere.

Plasser sofaen slik at den vender mot en dør og er trykket mot veggen som er lengst unna husets inngangsparti.

Det er helt i ordenå ha TV i stua, siden det er et fellesrom, og det er greit å konsentrere rommet rundt TV-en. Men hvis du ønsker å prioritere familietid i stuen, bør du sørge for at TV-en ikke står sentralt i rommet. Plasser TV-en i et skap som kan lukkes, eller på et sted som ikke er for sentralt i rommet.

Typer av Feng Shui-innredning til stuen din

coffee table

Unngå skarpe hjørner når du velger innredning. Ikke bare er det mindre farlig for små barn, men det øker også energiflyten i rommet. Runde salongbord er ideelle.

Hvis du har en vakker peis, kan du plassere et speil over den. I Feng Shui mener man at energi slipper ut gjennom skorsteinen. Ved å installere et speil vil energien sprette tilbake inn i rommet og føre Chi tilbake.

Vær symmetrisk når du dekorerer peishyllen. Det er viktig å balansere lys og pyntegjenstander i hver ende. Bestemoren din og grytehundene hennes gjorde det riktig i årevis!

Ideer til farger i stuen

bold floral wallpaper mural in living room

Veggmaleri på bildet: Sommerbukett

Hvis du vil blande Feng Shui-farger i stuen, bør du velge gule og røde jordfarger. Rødt utstråler energi, noe som er perfekt for dette viktige sosiale området, mens gult toner ned de røde fargene slik at rommet ikke blir for energisk. Stuen er tross alt et fellesrom, men det er også her vi lener oss tilbake og slapper av etter en lang dag.

Hvordan Feng Shui i spisestuen min?

teal marble wall mural in modern dining room

Veggmaleri på bildet: Flower Garden Multi

Spisestuen er et annet sosialt område som må feires. Det er her vi spiser og gir oss selv næring. Derfor blir det stadig viktigere å sørge for at den er Feng Shui.

Akkurat som i resten av huset er det viktig å holde rommet ryddig. Dessverre blir spisestuen ofte brukt som husets søppelplass. Enten er det her vi oppbevarer barnas leker, eller så er det her vi lagrer søppelposer som skal til gjenbruksbutikken. I stedet for å kaste bort denne verdifulle plassen, bør du holde den fri for rot og utnytte den til fulle. Hvis du har en tendens til ikke å bruke spisestuen, hvorfor ikke gjøre den om til et kontor eller håndarbeidsrom i stedet?

Ideer til innredning og farger i spisestuen

autumn trees in Japanese garden wall mural in wooden dining room

Veggmaleri på bildet: Høstskogen

Siden de fleste av oss ikke bruker spisestuen like mye som stuen eller soverommet, kan den av og til virke kald og forlatt. En måte å skape varme på er å introdusere jordelementer. Krystaller, treverk og vann/reflekterende elementer, for eksempel speil, gir liv til rommet og skaper et mer hjemmekoselig preg.

For å skape et enda koseligere rom som du gjerne vil bruke oftere, bør du innrede med møbler som gjenspeiler deg og din stil. I likhet med stuen bør du unngå møbler med skarpe kanter, legge til tepper for tekstur og komfort og unngå spisebord i glass. Lyden av glass mot glass kan skape nervøs spenning, noe som aldri er bra for Chi-energien.

Når det gjelder fargevalg, bør du velge naturlige jordfarger som fersken, gult, grønt, lyseblått og kremfarger. Disse gir varme og skaper et behagelig og innbydende rom.

Hvor Feng Shui er kjøkkenet ditt?

blue modern kitchen with blue units

Veggmaleri på bildet: Blue Cells Medley

Kjøkkenet blir av mange sett på som hjemmets hjerte snarere enn stuen. Det er her vi møtes, kommuniserer, tilbereder og spiser måltidene våre. Kjøkkenet er også et Feng Shui-symbol for velstand og rikdom, så det er viktig å skape den perfekte balansen og harmonien.

Fargeideer til kjøkkenet ditt

Når du skal velge fargevalg til kjøkkenet, bør du velge jordnære, lyse toner som er balansert i hele rommet. Pastellgråtoner, blåtoner og grønntoner skaper en omtenksom følelse på kjøkkenet. Uansett hvilken farge du velger, sørg for at tonene er balanserte og beroligende for øyet.

Tips til innredning av små kjøkken

Vis dette innlegget på Instagram

A post shared by Kitchens of Instagram (@kitchens_of_insta) on

Dessverre er kjøkkenet ofte det minste rommet i huset, noe som er frustrerende for dem som liker å lage mat og bake. For å øke trivselen og unngå stress bør du sørge for å ha nok arbeidsflate på kjøkkenet. Hvis du har plass til et lite arbeidsbord i rommet, bør du investere i et. Da får du mer plass til å tilberede maten og slipper unødvendig stress.

Hvor du skal plassere komfyren

Ta utgangspunkt i Bagua-kartet når du planlegger hvor du skal plassere komfyren. Kjøkkenet bør ideelt sett plasseres i kartets ild- og berømmelsesområde eller i et område som ikke er i konflikt med ild. Ofte er det en fordel å plassere ovnen i sør- eller sørvestlig retning.

Skap et beroligende bad

lined creamy white wallpaper in white bathroom with stand alone bath

Foto i veggmaleri: Marmor

Badet er en så viktig del av huset. Vi trenger det fysisk for å få hverdagen til å gå rundt. Kjøkkenet, soverommet og badet er en del av Feng Shui-treenigheten av rom. Med det i tankene må vi skape en følelse av balanse i denne delen av hjemmet.

Hvor baderomsdøren skal være

Av både Feng Shui- og helsemessige årsaker bør du unngå å ha kjøkkenet i tilknytning til badet. Det er ikke bra for Chi-energien å ha en felles dør mellom spise- og toalettområdet.

Små baderomsproblemer

stift

Mange av oss må finne oss i å ha et lite bad. En måte å løse dette på er å bruke taktiske oppbevaringsløsninger. Vertikale, stående oppbevaringsenheter er gode måter å oppbevare kosmetikk og håndklær på.

Lite rot på badet virker beroligende og gir positiv energi, noe som gjør det lettere å holde rommet rent. Vær alltid oppmerksom på å holde baderommet eller toalettet friskt og hygienisk.

Feng Shui-farger til badet ditt

white bathroom with stand alone tub and jungle wall mural

Foto i veggmaleriet: Into the Wild

De fleste av oss tenker automatisk på blått når vi skal velge farge til badet. Likevel er det dårlig praksis å bruke blått på et Feng Shui-bad. Blått har en sterk vann-energi, en energi som allerede er veldig sterk på et bad. Den tryggeste fargen å velge er i stedet hvit, som er en metallisk Feng Shui-farge som fjerner unødvendige forsinkelser og forvirring. Den er også frisk og passer til alle hudfarger, noe som gjør den svært vennlig mot kroppen vår.

Du kan til og med Feng Shui på kontoret ditt!

map mural in home office

Veggmaleri på bildet: Klassisk verdenskart

Feng Shui-innredning på kontoret blir stadig viktigere for både trivsel og produktivitet. Selv om de følgende tipsene gjelder for alle kontorer, er de også svært nyttige for hjemmekontorer. Spesielt med tanke på den økende trenden med hjemmekontor.

Skrivebordet er midtpunktet på arbeidsplassen, og det er derfor viktig hva du plasserer på det og hvor du plasserer det. Skrivebordet bør alltid være vendt mot døren. Det fremmer følelsen av makt og kontroll og symboliserer at du er åpen og klar for nye muligheter.

Det er mange måter du kan Feng Shui på skrivebordet ditt. Først og fremst bør du sørge for at skrivebordet er ryddig. For det andre kan du bruke et Bagua-kart til å fordele energier som vil hjelpe deg når du arbeider. Fokuser på de faktorene du selv ønsker å fremme på skrivebordet. Hvis du ønsker å øke visdommen din, kan du ha et lite utvalg bøker som du prøver å lære utenat.

Kontorinnredning og fargeideer

blue meadow wallpaper mural in home office with wooden desk and chair

Veggmaleri på bildet: Blue Wild Meadow

Velg toner av blått og lilla på kontoret for å øke visdom og velstand. De jordnære tonene blandet med vannfarger vil fremme både avslapning og motivasjon.

Inspirerende veggkunst er også en god idé til kontoret. Jaya Jaya Myra forteller oss hvor viktig det er å plassere et veggmaleri på arbeidsplassen.

"Kreative veggmalerier fungerer godt på en vestvegg og på et kontor. En nordvegg kan også fungere, ettersom nord representerer karriere."

Grunnleggende Feng Shui-innredningstips for alle rom

green potted plants on window ledge

  • Fyll hjemmet med lys og frisk luft. Denne kombinasjonen vil styrke sansene og bringe positiv energi inn i hjemmet.

  • Ha naturlige innslag i alle rom, for eksempel jordfarger eller til og med en stueplante, slik at du føler deg jordnær og rolig.

  • Spred healende krystaller rundt om i hjemmet for å skape harmoni og balanse.
  • Gjør inngangsdøren innbydende slik at du og dine gjester gleder dere til å komme inn i det harmoniske hjemmet. Mal døren i en innbydende og beroligende farge og plasser planter ved døren.

  • Hold hjemmet ditt ryddig. Færre hindringer å gå rundt og ryddige overflater gjør at Chi-energien flyter lettere rundt i hjemmet.

Vi håper at du har hatt nytte av våre Feng Shui-innredningstips for alle husets rom. Legg igjen dine kommentarer nedenfor...

*pinitcode

*instacode

Del dette innlegget

Legg igjen et svar

   Registrer meg for å motta inspirasjon til postkassen min. Se vår Personvernregler

John Carston

19/12/2022

I like how you mentioned that balance and harmony would be the ones to achieve when having decorations. My friend mentioned a couple of days ago that he was looking for dragon figurines and statues for designing his studio room. He asked if I had thoughts on the best option for finding great ones. I value this enlightening article. I'll tell him we can consult a trusted decorative dragon online shop as they can provide details about their items

Rachael @ Wallsauce

19/12/2022

Hello John, thank you for your lovely comment and we are pleased you found our article helpful! We hope your friend finds his dragon figurines for his studio room. We also have Dragon themed wallpapers he may be interested in! You can find them here under our Sci-Fi and Fantasy section - https://www.wallsauce.com/wall-murals-wallpaper/fantasy-sci-fi-wall-murals

Få nyheter!

Hold deg i forkant av spillet med de nyeste trendene og inspirasjonen rett i innboksen din.

Siste sosiale

Instagram

Select Your Currency

Australia $
New Zealand $
Canada $
Norge Kr
Danmark Kr
Portugal €
Europa €
Spania €
Finland €
Sverige Kr
Frankrike €
UAE $
Tyskland €
Storbritannia £
Italia €
Forente Stater $
Nederland €