Gjord för att mäta tapeter

GRATIS leverans * inom 3 till 5 arbetsdagar

Search
Wishlist
Customer login
Cart
feefo4,8 / 5,0
Down arrowSweden
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du att använda våra cookies. Ta reda på mer här Jag håller med

Intervjuer - Wallsauce-bloggen

AlltInredningstrenderHurVerkliga hemExpertrådintervjuerÖvrig
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
cacti-mural-by-gabriela-larios

11 JAN 2019   POSTAT AV

En intervju med Gabriela Larios

Född i El Salvador har Gabriela Larios alltid älskat konst. Efter att ha fått lärdomar från sin mor fortsatte hon att studera i London. Under hela sin karriär har Gabriela utvecklat ett stilinflytande från allt som reser till djurlivsdokumentärer. 

Inte bara kan du njuta av hennes blommiga och fauna mönster i form av väggmålningar, men Gabriela har också illustrerat allt och allt från gratulationskort till accentdukar och till och med visat sina konstverk.

I denna exklusiva intervju, upptäck konstnären bakom en av våra mest lekfulla samlingar

gabriela-larios

 

1. Berätta om hur du kom igång med konst och design

"Min kärlek till ritning, textilier och illustration började när jag var liten. Det var min mamma som lärde mig de första lektionerna om färgpaletter och dess olika kombinationer. Hon presenterade mig också för akvarellvärlden och deras användning, vilket är till detta dag en av mina favorit tekniker.

Flora och fauna var några av mina favorit teman och de är fortfarande mycket närvarande bland de saker som väcker min kreativitet. Efter att ha jobbat några år i grafisk design och fått min konstgrad i London, insåg jag att jag hade en passion för illustration, textilier, mönster och barnböcker och fortsatte att finslipa mina färdigheter inom dessa områden och arbeta hårt självständigt vilket är vad jag alltid ville ha för att ha mer flexibilitet mellan familj och arbete. "

 

2. Var kommer dina idéer ifrån?

"Idéer kan komma var som helst ibland från de mest ovanliga platserna. Jag besöker plattformar som Instagram och Pinterest men försöker sätta upp gränser för hur mycket tid jag tillbringar där eftersom jag alltid känner att du kan bli kreativt mättad och alltför påverkad av så många underbara saker du kan hitta där.

Jag gillar att resa till olika platser, träffa nya kulturer, läsa tidskrifter, titta på djurlivsdokumentärer, besöka hantverksmarknader och utställningar i London. Jag hämtar inspiration från den naturliga världen som jag respekterar djupt och också minnen från min barndom i El Salvador: folksaga, folkkonst och berättelser är alltid närvarande i mitt verk. "

 

3. Berätta lite mer om din kreativa process

"Det första steget består i att klippa ut och måla fritt utan att sätta för mycket press på resultatet. Jag utvecklar karaktärer, texturer och ikoner som använder collage, jag kombinerar element för att bilda en slutkomposition med hjälp av datorn.

work-by-gabriela-larios

Akvareller, gouache och collage är några av mina favoritmedier eftersom jag älskar deras organiska och spontana känsla. Jag använder också digitala verktyg som Photoshop, speciellt för sista etapper, eftersom det ibland är lättare att manipulera och utveckla konstverket efter din smak. "

 

4. Ditt arbete är starkt inspirerat av den naturliga världen. Hur tror du att design och trender kan flytta hand i hand med miljön?

"Det här är en stor fråga eftersom jag tror att naturen är i centrum för trender för närvarande men å andra sidan, även om vi firar det på våra kläder, hem och produkter tror jag att vi kan gå ett steg längre och göra praktiska saker för att minimera den påverkan vi har på miljön. Jag tror att kraften inte bara är på företagen och trenderna utan också på de beslut som konsumenterna fattar. Vi kan välja och stödja märken och produkter som är miljöansvariga och köpa hållbara saker som vi behöver verkligen i våra liv. Å andra sidan, som konstnär, försöker jag göra en skillnad genom min konst genom att producera verk som förhoppningsvis människor kommer att uppskatta i många år, utöver nuvarande trender och mode. "

 

5. Har du några rekommendationer om hur människor kan tillämpa dina väggmålningar i sina hem?

"Jag tror att människor i allmänhet är fria att applicera väggmålningar enligt deras behov och smak. Människor kan kombinera dem med tillbehör, textilier och möbler vars färgpalett på något sätt komplimanger väggmålningen men också hjälper den att sticker ut. Mina konstverk tenderar att vara väldigt färgglada och full av detaljer och därför skulle mitt förslag vara att kombinera dem med andra element och tillbehör som ger harmoni i rummet genom att använda vanliga / djärva färger. "

mural-by-gabriela-larios

 

Vi hoppas att du gillade den här intervjun! Om du vill läsa mer från Gabriela, kanske du vill läsa hennes inlägg på att göra ett perfekt hem.

 

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Registrera mig för att få inspiration till min brevlåda. Se vår Integritetspolicy

Få nyheter!

Håll dig före spelet med de senaste trenderna och inspiration direkt till din inkorg.

Senaste sociala

Instagram

Välj din valuta

Australia  Australien $New Zealand  Nya Zeeland $Canada  Kanada $Norway  Norge KrDenmark  Danmark KrPortugal  Portugal €Europe  Europa €Spain  Spanien €Finland  Finland €Sweden  Sverige KrFrance  Frankrike €UAE  UAE $Germany  Tyskland €United Kingdom  UK £Italy  Italien €United States  USA $The Netherlands  Nederländerna €