Gjord för att mäta tapeter

GRATIS leverans * inom 3 till 5 arbetsdagar

Search
Wishlist
Customer login
Cart
feefo4,8 / 5,0
Down arrowSweden
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du att använda våra cookies. Ta reda på mer här Jag håller med

Intervjuer - Wallsauce-bloggen

AlltInredningstrenderHurVerkliga hemExpertrådintervjuerÖvrig
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube

28 SEP 2018   POSTAT AV

En konversation med ... Marc Pasternack

För omkring ett år sedan gick Marc Pasternack med i Wallsauce-designerkollektionen med några av hans unika konstverk. Inte bara hans väggmålningar ger liv och uttalande till dina väggar, utan de ger också en historia.

Läs vår konversation med Marc för att upptäcka hur hans konstverk uppstod på en upplysande resa till norra Indien och hur hans livsupplevelser kan hjälpa dig att leva ett bättre liv.

 

Dina konstverk har en intressant historia bakom sig. Kan du berätta lite om hur de blev?

Jag hade en möjlighet att tillbringa 6 veckor på Sherabling, ett buddhistkloster i norra Indien. Det var den perfekta tiden att vara där. Mitt liv verkade vara i fritt fall och jag tittade bra på några av de egenskaper jag ville förbättra inom mig själv. Under de föregående åren har jag gått på workshops / kanalisering av ljus / ljus och jag tror helhjärtat att "där uppmärksamhet går, energi flyter". Så varje dag skulle jag fokusera på en annan kvalitet. 

Samtidigt hade jag börjat leta efter en kvinna (jag visste knappast) långt ifrån. Det enda stället där det fanns wifi var en lång promenad bort vilket gav mig gott om möjlighet att bo på varje kvalitet. På väg till hotspot, skulle jag passera stupas (stora byggnader som innehöll bönhjul). Dessa bönhjul är som enorma oljetrummor, målade med tibetansk kalligrafi och buddhistikoner och inuti var tusentals mantraer, handskrivna av munkarna.

Som en "finalen" till mitt fokus på varje kvalitet skulle jag vända bönhjulet på sedvanligt sätt och ge en sista bön för att bjuda in den kvaliteten i mitt liv. Jag skulle sedan snurra bönhjulet en sista gång och ta en närbild och fånga medvetet suddiga bilder av bönhjulet i rörelse.

Förutom att jag aktivt ville förbättra dessa egenskaper inom mig själv, var jag angelägen om att upptäcka om det var möjligt att fånga essensen av den kvaliteten på kameran, om det var en tydlig skillnad mellan, till exempel, ett foto där jag hade fokuserat på "tacksamhet" och en där jag hade fokuserat på "överlämnande".

Jag hade aldrig planerat att skapa ett konstprojekt. När jag kom hem till Storbritannien glömde jag omedelbart dessa bilder. Ett par år senare snubblat jag över denna samling bilder och kände mig dragen för att göra något med dem. Jag började leka med dem på min dator och så småningom manipulerade dem till bilderna som förvandlades till samlingens '43 avsikter'. Jag älskar det faktum att varje bit bokstavligen är genomsyrat av den kvalitet som ger verket sin titel. Utan att säga till har det visat sig vara ett av de mest intressanta och kreativa projekten som jag har arbetat med. Du kan läsa mer om processen och se alla 43 stycken på min hemsida.

 

Vad är din favoritbit från din '43 Intentions '-samling och varför?

Min "favorit" ändras ganska ofta. Jag har alltid några bitar som hänger i mitt sovrum, men jag ändrar dem, beroende på vilka egenskaper jag känner mig dragen till.

För närvarande hänger jag uppfyllande, viljestyrka och integritet. De fungerar som en påminnelse när jag vaknar och jag gillar att tänka att energin och avsikten som infördes i varje bit försiktigt strålar in (och påverkar) mitt rymd.

 

Kan du berätta om ditt val av djärva färger och former som används i din konst?

Färgerna bestämdes av fotona som jag manipulerade av de snurrande bönhjulen. Manipuleringen innebär användning av cirklar. Varje cirkel använder en algoritm som visar den dominerande färgen i det området på det underliggande fotot. Jag var särskilt i cirklar på den tiden.

Medan jag klosterade stötte jag på ett av buddhismens centrala begrepp "Sunyata", som mestadels beskrivs som "tomhet" eller "tomrummet". Det har många betydelser beroende på vilken typ av buddhism du följer, men enligt min förståelse av den innehåller den båda ingenting ”men”, eftersom allt är ofullständigt också har en inneboende kvalitet på ”obegränsad möjlighet”.

Detta är bara en liten del av dess betydelse. Det är ett mycket komplicerat begrepp som beskriver verklighetens verkliga natur. Sunyata har en medföljande symbol, som är en handritad, ofullständig cirkel (liknar zensymbolen för Enso). Jag var ganska upptagen med konceptet och symbolen där ... och började märka ofullständiga cirklar överallt.

 

Har du några favoritartister?

Jag älskar alla typer av konst och fotografering och går ofta till utställningar. Gustav Klimt, Yayoi Kusama, Roy Lichtenstein, Andreas Gursky, Gerhardt Richter, Damien Hirst, Peter Blake, Mark Rothko hela våren tänker, även om jag är inspirerad av nästan alla, inklusive mina egna barn!

 

Var ser du väggmålningarna installeras? Finns det en specifik som du tror hör hemma i ett specifikt rum?

Jag känner inte att det finns någon specifik anledning till att någon bit är i något specifikt rum. Men vad jag har lagt märke till är att människor dras till bitarna på flera sätt. På en nivå, om människor inte känner till bakgrundshistorien, lockas de av färgscheman och former. När de väl vet historien, lockas de av den kvalitet eller "avsikt" som är intryckt i varje stycke. Mycket ofta är både färgerna OCH avsikten lika attraktiva!

 

Vad skulle det betyda för dig att se dina konstverk ta upp en hel vägg i någons hem eller arbetsplats?

Jag kan ärligt säga att jag aldrig kommer att tröttna på detta. På en nivå finns det faktum att ditt arbete har anslutit sig till någon främling så mycket att de vill ha det i sitt hem. Det orsakar en mycket kraftfull reaktion hos mig. Jag är ödmjuk och tacksam.

Det betyder att jag är mer kapabel att tjäna pengar på att göra något jag älskar. På en annan nivå hoppas jag att dessa bitar, som har hjälpt mig att "läka" och växa, ger samma fördel för de människor som prydde sina hem med dem.

När jag producerade konstverken tyckte jag att de var vackra och intressanta, men som tapeter har de tagits till en helt annan nivå. Jag älskar det.

 

Har du några råd för människor som känner att deras liv är i ett fritt fall?

Jag tror att vi lever i en tid då en stor del av befolkningen kämpar för att klara sig. Vi bombarderas med information och vår uppmärksamhet dras ständigt åt alla håll, särskilt mot våra mobila enheter och sociala medier.

Jag kan bara tala om vad som har fungerat för mig. Att vara på klostret, där det praktiskt taget inte fanns någon wifi, var en spelväxlare för mig. Att ta bort dessa distraktioner gav möjlighet och utrymme att titta inom. Tystnad var gyllene och en sällsynt lyx för alla som bor i en stad.

Om du är förlorad och missnöjd med ditt liv tyder det på att sättet du gör saker nästan säkert behöver förändras. Om du fortsätter att göra saker som du gör dem förändras ingenting. Om du vill göra förändringar måste du leva med mer medvetenhet om vad du gör och hur och varför. Du måste känna igen dina vanor, beteenden och deras mönster.

Rädsla håller oss tillbaka och de flesta saker vi fruktar är helt ogrundade och uppstår aldrig. Jag tillbringade ett år eller så aktivt med att göra saker som fick mig att känna mig obekväm och rädd, inklusive audition för en sjungande del i en uppslukande teaterproduktion samt på olika utmanande workshops. Att erövra din rädsla är befriande.

Meditation är ett annat bra sätt att observera dig själv och skapa förändringar. Lyckligtvis för mig har jag en bra kvinnas vägledning. Kvinnan jag letade efter när den här samlingen kom. Hon är yogalärare och yoga har blivit ett viktigt instrument för förändring med mig. Så mycket att min partner och jag nu driver ett yoga retreatföretag 'Om & Nom'. Hon undervisar yoga och jag lagar mat. Vi har tagit vår kollektiva visdom från våra egna erfarenheter och strävar efter att hjälpa människor att hitta en större lycka.

 

Om du vill förvandla dina murar med ett Marcs mästerverk kan du gå till hans väggmålning samling. Alternativt skulle vi gärna höra dina tankar om samlingen i kommentarrutan nedan. 

 

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Registrera mig för att få inspiration till min brevlåda. Se vår Integritetspolicy

Få nyheter!

Håll dig före spelet med de senaste trenderna och inspiration direkt till din inkorg.

Senaste sociala

Instagram

Välj din valuta

Australia  Australien $New Zealand  Nya Zeeland $Canada  Kanada $Norway  Norge KrDenmark  Danmark KrPortugal  Portugal €Europe  Europa €Spain  Spanien €Finland  Finland €Sweden  Sverige KrFrance  Frankrike €UAE  UAE $Germany  Tyskland €United Kingdom  UK £Italy  Italien €United States  USA $The Netherlands  Nederländerna €