Muurschilderingen op maat

GRATIS levering* in 3 tot 5 werkdagen

Search
Wishlist
Customer login
Cart
feefo4.8 / 5.0
Down arrowNetherlands
We gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies Lees hier meer Ik ben het ermee eens

Interviews - De Wallsauce Blog

AllemaalTrends in het interieurHoeEchte huizenDeskundig adviesInterviewsAndere
TwitterPinterestInstagramHouzzFacebookYouTube
The-Tiny-Garden

3 APR 2018   GEPLAATST DOOR

Een gesprek met... De Kleine Tuin..

Begraven in een prachtige tuin in Haarlem, vindt u patroon illustrator, Maria Vashchuk die prachtige kunstwerken maakt. Oorspronkelijk een werkend psycholoog in Oekraïne, maar pas toen Maria met haar man naar Nederland verhuisde, gaf ze haar creatieve flair een tweede kans. Sindsdien maakt The Tiny Garden patronen om inpakpapier, textiel en kleding te versieren.

In dit exclusieve interview geven we u een inzicht in de prachtige muurschilderingen die door The Tiny Garden zijn gemaakt en die in onze designbehang collectie.

 

Kun je me iets vertellen over hoe je een illustrator bent geworden?

Ik heb altijd van illustratie gehouden. Ik las boeken over illustratoren; ik volgde ontwerpers online, ik wilde tekenen en grappige karakters maken. Ik droomde van een creatieve carrière, maar ik was pas iets meer dan een jaar geleden illustrator.

Vijf jaar geleden besloten mijn man en ik vanuit Oekraïne naar Nederland te verhuizen. Ik studeerde psychologie en werkte als psycholoog in Kiev. Ik vond het geweldig. Maar als je psycholoog bent, betekent het dat je werk plaats en taal verbonden is (ik werkte als consultant). Op dat moment begreep ik dat ik mijn creatieve inspanning een tweede kans kon geven en vanuit het niets een nieuwe carrière kon opbouwen. Dus ging ik vier jaar lang naar de Kunstacademie in Amsterdam om te leren tekenen en schilderen, kleuren te begrijpen en verschillende materialen te gebruiken. Tegelijkertijd volgde ik alle cursussen die ik online kon vinden over illustratie, het gebruik van verschillende Adobe-programma's en het ontwerpen van oppervlaktepatronen. Het was een spannend avontuur en ik ben blij dat ik het heb gedaan. Nu kan ik zeggen dat ik een illustrator ben en ik ben mijn man eindeloos dankbaar voor zijn steun tijdens mijn carrièrestap.

 

Wat inspireert je kunstwerk?

Ik ga graag naar de tentoonstellingen in de galerijen en musea. Ik hou van botanische tuinen en natuurlijke musea, dierentuinen en aquaria. Dat zijn uitstekende bronnen van motieven voor mijn patroonontwerpwerk. Ik hou van mijn tuin - er is altijd wel iets groens te zien.

Vorig seizoen heb ik veel winterplanten geplant, zodat ik bijna het hele jaar door iets moois door het raam van mijn atelier kan zien. Het verwarmt mijn hart.

Ik hou van reizen, natuurlijk. Soms ga ik op vakantie met mijn vrienden van de kunstacademie. We tekenen veel, bezoeken verschillende plaatsen en alleen al om elkaars werk te zien is zo inspirerend! Ik kom altijd weer thuis met veel nieuwe ideeën en inspiratie.

Mallorca-sketch

Maria schetsen in Mallorca

 

Wie zijn jouw invloeden?

Ik ben dol op het werk van Matisse. Ik heb een paar jaar geleden een indrukwekkende tentoonstelling in Amsterdam gezien en die heeft me erg geïnspireerd. Ik vind hem niet alleen een groot kunstenaar, maar ook een uitstekende ontwerper.

Ik hou van de ingewikkelde bloemmotieven van William Morris. Ik heb een paar boeken met zijn patronen, en ik hou ervan om ze onder de loep te nemen op zoek naar kleurcombinaties, spannende vormmixen en het invoegen van dieren in bloemmotieven.

 

Je zei dat je graag reist, waar is je favoriete bestemming in de wereld?

Nou, als ik ergens heen ga, denk ik wow - dit is de plek! Zo ging ik twee jaar geleden met een groep kunstenaarsvrienden naar Bretagne, Frankrijk. Het had een fantastisch landschap: de rotsen, de zeekust waren allemaal ongelooflijk. Er waren bijna geen mensen.

We ontmoetten een groepje lokale honden (zoals 8-10 grote en kleine), en een paar dagen lang volgden ze ons overal waar we kwamen. Het was zo grappig! Ze beklommen de rotsen met ons, zaten bij mij terwijl ik aan het schilderen was en vergezelden ons naar huis.

Brittany-dogs_Maria-Vashchuk

Ik ben een stadsmeisje, dus voor mij was het ongelofelijk om omringd te zijn door zoveel natuur. De eigenaren van het huis waar we verbleven hadden een alpaca genaamd Ernesto. Zijn hoofd verscheen altijd uit de bush als we 's avonds over de werken spraken en het maakte ons zo aan het lachen! Ik denk dat het niet alleen de plek is die een ervaring onvergetelijk maakt, maar allemaal samen - de omgeving, de lokale bevolking die je ontmoet, en natuurlijk de mensen met wie je reist.

 

Wat is je favoriete stuk uit je muurschilderingencollectie?

Ik hou veel van dinosaurussen. Ik heb ze gemaakt nadat ik het natuurmuseum in Frankfurt, Duitsland heb bezocht. Daar waren de skeletten van die diepe, massieve, prehistorische wezens die me veel inspireerden. Van jongs af aan herinnerde ik me dat toen ik naar het huis van mijn grootmoeder ging, ze een grote collectie sovjet-encyclopedieën had. Die met illustraties van dinosaurussen was mijn favoriet.

dinosaurs-mural-by-Maria

Muurschildering: 'Dinosaurussen' van The Tiny Garden

 

Waarom heeft u deze stukken gekozen voor uw muurschildering?

Ik denk omdat dat mijn favorieten zijn. Ze zijn gekozen uit verschillende collecties, maar ik denk dat ze een goed overzicht geven van wat ik ontwerp. Ik vind het leuk dat mijn Wallsauce muurschildering collectie mijn oudere en nieuwste ontwerpen presenteert.

Ik wilde ook zowel bloem- als dierontwerpen in de collectie hebben omdat het twee hoofdcategorieën zijn die ik graag creëer.

 

Welke kamers ziet u de muurschilderingen installeren?

Nou, dinosaurussen, vossen en watermeloenen zouden prachtig zijn op de muren van een kinderkamer. Ik zie bloemen in de slaapkamer of naast de trap. Ik heb behang naast de trap bij mijn huis - het geeft zoveel 'thuis' gevoel.

watermelon-mural-by-Maria

Muurschildering: 'Watermeloen' van The Tiny Garden

 

Wat is je favoriete kamer in je huis?

Oh, we zijn net verhuisd naar een nieuw huis afgelopen zomer. Ik heb alle kamers ontworpen, dus het is een moeilijke vraag! Ik hou van mijn woonkamer omdat het een ontmoetingsplaats is voor mijn familie en ik vind het leuk om vrienden uit te nodigen voor het diner en een gesprek met hen te hebben daar. Voor mij is het een plek met goede energie. En natuurlijk ben ik dol op mijn atelier. Het wordt er soms rommelig, maar het heeft uitzicht op mijn tuin en veel noordelijk licht - alles wat ik nodig heb om te werken.

 

Wat zou het voor u betekenen om uw muurschilderingen trots op iemands huis of werkplek te zien?

Ik denk dat als iemand je ontwerp leuk vindt en hij of zij besluit om het in zijn of haar huis of werkruimte te plaatsen - het is een grote eer voor mij als ontwerper. Het zou me erg gelukkig maken.

spring-blossom-mural-by-Maria

Muurschildering: 'Spring Blossom' van The Tiny Garden

 

Heeft u tips voor de aspirant-illustrator?

Ik denk dat het cruciaal is voor de illustrator om zoveel mogelijk te schetsen, verschillende onderwerpen te tekenen, niet alleen op de computer maar ook met de hand vanuit de observatie. Soms kunnen onverwachte onderwerpen leiden tot spannend werk.

Als je kinderontwerpen maakt, is het essentieel om zelf een beetje een kind te zijn en plezier te hebben met je pen. Voor mij draait het bij illustratie en ontwerp allemaal om plezier hebben!

Brittany

Maria schetsen in Bretagne

 

Ga door naar De Tiny Garden's muurschildering collectie om Maria's prachtige ontwerpen te zien.

 

Deel deze post

Laat een antwoord achter

Schrijf me in om inspiratie in mijn mailbox te ontvangen. Bekijk onze Privacybeleid

Ontvang nieuws!

Blijf het spel voor met de nieuwste trends en inspiratie direct in je inbox.

Nieuwste sociale

Instagram

Selecteer uw valuta

Australia Australië $New Zealand Nieuw-Zeeland $Canada Canada $Norway Noorwegen KrDenmark Denemarken KrPortugal Portugal €Europe Europa €Spain Spanje €Finland Finland €Sweden Zweden KrFrance Frankrijk €UAE VAE $Germany Duitsland €United Kingdom UK £Italy Italië €United States Verenigde Staten $The Netherlands Nederland €